Kladdkaka “our way” ( Glutenfri)

 

Idag er helle Danmark lukket ned, grænserne lukkede kl. 12 og vi kæmper alle for at holde os nogenlunde oppe. Hvilken anden udvej end at bage… ♥ Så denne lækkerhed ser dagens lys og hjælper os med at nyde, til trods.. At vores farfar idag skulle have fejret sin 75 års fødselsdag sammen med familien og denne svære situation som Danmark står i nu, umuliggør det, gjorde at vi straks tænkte at vi måtte bage ham en særlig kage som vi vil sætte udenfor deres dør så snart den er kold – så de kan nyde den og vide at vi sender dem tanker idag ♥

Kagen er vores egen udgave af den lækre svenske “Kladdkaka” – som du nok kender som en lidt klistret og skøn svampet kage. Vi har valgt at tilsætte både marcipan, chokolade og flødeboller – bare fordi vi kan ♥

Den er supernem – og kan varieres i det uendelige, med meltyper du lige har i skabet. Udskift blot melet med god hvedemel, hvis dét med gluten ikke betyder noget hos dig og dine.

Ingredienser:

  • 200g smør ( kan være laktosefri smørbar blok)
  • 4 æg
  • 4 dl rørsukker
  • 5 dl mel – jeg har brugt :
    • 2 dl rismel
    • 2 dl boghvedemel
    • 1 dl kartoffelmel ( men du kan bruge som godt som alle typer med eller uden gluten, da denne kage ikke er en der reelt hæver op og bliver fyldig, men tværtimod er klæg og lidt klistret i konsistensen.
    • 1½ dl god rå kakao
    • 2 nip salt
    • en smule vaniljepaste
    • evt. 150 g revet marcipan
    • evt. 4-5 flødeboller
    • evt. 150 g chokoladeknapper

Fremgangsmåde :

  1. Smelt smørret – jeg bruger altid en microovn
  2. Pisk sukker med æg og tilsæt smørret
  3. Bland mel med salt, kakao og vaniljepaste ( eller sukker hvis du hellere bruger det – og pisk det ( ved laveste hastighed ) i smør/ æggeblandingentil massen er homogen.
  4. Riv marcipanen og “smadr” flødebollerne, hvis du vil have sådan nogle i ( her er flødeboller en stor del af min levevej og heldigvis hænder det, at en eller flere krystalliserer og må bages med ♥) Rør i massen sammen med chokoladen.
  5. Hæld i formen som du har foret med bagepapir og bag den ved 200grader i varmluft ovn i ca. 20 min.
  6. Lad den køle ( dog sker det altid her hos os, at vi ikke kan vente med at smage til den er kold.. ♥ ) og nyd den med solen på næsen – idag i 4 graders “varme” på terassen med dynes og en god varm kop kaffe – NYD ♥
  7. Kagen holder sig fantastisk i køleskabet i 5 dage og laver du lidt muffins, kan du sagtens fryse dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *