Konfektkage med tærtebund og beernuts

IMG_7403

På de skønneste opfordringer fra jer dejlige følgere, kommer denne version af min allermest brugte kage på bloggen- tak for jer ♥ Konfektkagen er nærmest altid at finde i mit køleskab – fordi den tager ganske kort tid at lave, kan varieres i det uendelige og er perfekt at servere – som snak, kage til kaffe, morgenmad, brunch, aftenkaffe eller bare hygge ♥ Derud over kan den holde sig i køleskabet i op til 3 uger – fordi det netop er karamel og fordi den virkelig er “gennembagt”. Ingredienserne varierer jeg lige efter det der står en rest af i skabene eller også får børnene helt selv lov at finde frem, mens jeg blot sørger for at forholdene passer nogenlunde sammen. Nemt, sjovt og ligetil ♥

De fleste som kommer hos os, ved lige præcis hvordan boksen med konfekt ser ud og går efter den – SKØNT !

Denne version er lidt anderledes idet jeg har lavet bunden på mørdej ( fordi denne skønne mazarin med nougat og æble fandt vej til mit køkken og fordi jeg ændrede kurs og gemte lidt mørdej )

De resterende lag består som altid af chokolade, noget der knaser og så nødder i en eller anden afskygning. Har du ikke nøjagtigt det der står i opskriften, så brug det du har – og skriv endelig hvad du brugte og hvordan det blev her på siden – så vi alle kan få glæde og lidt magi ud af hinandens idéer ♥

Ingredienser – til en form på ca. 25 x 25 cm – til mange lækre stykker – ca. 15 mennesker

  • en gang mørdej – jeg har lavet denne – og portionen til konfektkagen får du ved at dele med 3. Ellers kan du erstatte bunden med denne – af kiks- oreo eller denne – af bastogne/digestive.
  • 2 stk hvid toblerone
  • 4 stk marsbars
  • 150 g beernuts – eller alm. peanuts
  • 5 stk. bastognekiks – knust i mindre stykker
  • 1 ds. kondenseret mælk
  • 150 g god mørk chokolade i små stykker

Fremgangsmåde:

  1. Lav din mørdejsbund som i opskriften og pres den ud i bunden – hvis du vil have den op ad siderne kan du sagtens gøre det – dette var blot et forsøg og den blev skøn, men kan sagtens laves som en reel tærte, det kunne være superlækkert !
  2. Bag din tærtebund. Hvis du laver kiksebund, er det ikke nødvendigt, at bage den først!
  3. Smelt dine Toblerone og smør dem på tærtebunden – det gør intet at den er lun !
  4. Smelt på samme måde dine marsbars og fordel dem ovenpå.
  5. Fordel dine let knuste bastognekiks ovenpå- det var blot det jeg valgte – men du kan bruge cornflakes, havre/rugfras, rice krispies eller andet.
  6. Strøg med beernuts eller en blanding af andre nødder og strø ligeledes den hakkede chokolade ovenpå.
  7. Hæld den kondenserede mælk over hele herligheden og bag din konfekttærte i ovnen ved 150 grader i ca. 45 minutter – læg gerne stanniol over efter ca. 20 minutter og lad det være på til tærten er færdig.
  8. Tag konfekttærten ud og lad den køle helt – her snupper vi altid en prøvesmagning mens den er lun – skøn tradition, som ingen ville undvære ♥
  9. Opbevar kagen på køl og skær den i firkanter når den serveres – den bliver på ingen måde tør af at være skåret ud, så gem alle stykker – her er ungernes ( og min ;o) yndlings del af kagen faktisk siderne – for her sidder der en masse af den skønneste rene karamel ♥

Kagen holder sig sagtens på køl i op til 3 uger ♥

IMG_7405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>