Lakridskarameller

IMG_5346

Uha, håndboldfeberen er vist over os – og den er nået helt her ud til vores dejlige sommerhus ♥ Vi skal hygge os – med nærvær, brændeovn, fastelavnsboller fra i går og så lige disse lækre karameller ♥ Da jeg lavede den skønlækre konfektkage til ære for en kær veninde, blev der ½ dåse kondenseret mælk til overs.. Den skal da ikke gå til spilde ♥ Den er nu tryllet om til vores yndlingsslik – karameller.. I dag blev det med lakrids- pulver og stykker, mandler, hvid chokolade og et strejf af citron ♥ De skal nok skabe glæde

Ingredienser til ca. 20 stk.

  • 50 g smør
  • 75 g lys rørsukker
  • ½ ds kondenseret mælk
  • 2 tsk lakridspulver
  • 60-75 g mandler – alt efter hvor meget du kan lide at “tygge” på
  • 25 g hvid chokolade
  • skal fra 1 økocitron
  • evt. 25 g lakrids – din yndlings, skåret i mindre stykker

Fremgangsmåde:

  1. Start med at finde alle ingredienser frem – når først karamellen koger, kan du ikke gå fra den ♥
  2. Hæld smør og rørsukker i en gryde og kog langsomt op – til sukkeret er smeltet.
  3. Tilsæt den kondenserede mælk og rør konstant i det fra nu af – det er vigtigt, da det brænder på hvis det får lov at passe sig selv.
  4. Skru lidt op for varmen og bliv ved karamellen. Når den begynder at tykne og “slippe” kanten af gryden, så tilsættes lakridspulveret. Rør fortsat og lav evt. en lille prøve – tag lidt karamel op med en lille ske og skyl den under rindende koldt vand. Løber karamellen af er den endnu ikke helt klar – forbliver den på skeen og tykner, er den ved at være god.
  5. Når karamellen er godt tyknet og lys brun, så tag den af varmen og lad den stå i et par minutter inden du tilsætter lakrids og mandler.
  6. Hæld det hele i en bageform – på ca. 20 x 20 eller i et ildfast fad ( skal blot kunne tåle varmen ) beklædt med bagepapir. Drys med hvid chokolade og med den revne citron.
  7. Sæt karamellen til afkøling i køleskabet – men gør dig selv den tjeneste at smage på den, mens den endnu er varm og helt ny – det er SÅ lækkert ♥
  8. Lad karamellen køle og skær den i små fine stykker – pak dem evt. ind i pergamentpapir eller lad dem ligge udskåret i en plastikbeholder som slutter tæt. Jeg opbevarer mine i køleskabet, hvor de sagtens kan holde sig en uges tid.  Hvis du synes at karamellerne klistrer på fingrene, så rul dem i lidt flormelis.

IMG_5351IMG_5251

Du kan også vælge at lave denne karamel uden lakrids – eller uden mandlerne og f.eks. trille den lune karamel til fine kugler – som du betrækker med lidt god chokolade.

Dette er en favoritsmag hos os – hvilken holder du og dine mest af ? Hvis du har smagsvarianter, som du kunne tænke dig, at jeg tester – så skriv nedenfor eller på en mail – så tester jeg gerne ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *