Luksus roulade med sommerbær, nougat og citruscreme

IMG_7387IMG_7393IMG_7389IMG_7402

I lørdags var vi på sushi-date hos dejlige mennesker ♥ og vi  havde glædt os SÅ meget ! Med os tog vi denne lækre sommerlige roulade med skønne bær. Det blev en eftermiddag og aften fyldt med hygge, nærvær og dejlige unger i godt humør ♥

Jeg har skiftet den traditionelle flødeskum ud med en blød og lækker creme af flødeost og friske økocitroner – tilsat lidt knasende hvid chokolade. Herhjemme er vi nemlig ikke fans af flødeskum – så vi måtte Freestyle lidt, da værtindens ønske lød på sommerroulade ♥ Men tak, du søde, for udfordringen – for sådan går det jo tit, når man stilles i en udfordring som man ikke lige havde set komme – der kommer lidt magi ud af det – og hvem siger nej tak, til magi ? ♥

Rouladen er nem at have med at gøre – den må gerne sprække lidt når du ruller den – må godt være lidt rustik – når nu der er ristede nødder på ydersiden.. Du kan sagtens vælge at smøre rouladen op med en smørcreme eller overtrække med lidt tempereret chokolade – jeg synes at en smule smeltet nougat gjorde det så fint – og det er supernemt lige at “drisle” over. Opskriften er fra en kær veninde som har den fra nettet – hvor den huserer i flere versioner – her er blot min version.

Du kan bruge sæsonnens bær eller frugter – den kan bruges året rundt – og med flødeskumscreme, smørcreme eller denne som er en kombination af flødeost og mascarpone – fordi det lige var det jeg havde i køleskabet.

Bund:

  • 200 g marcipan
  • 200 g æggehvider
  • 300 g sukker
  • 150 g ristede nødder/ mandler

Fyld:

  • 175 g flødeost naturel
  • 250 g mascarpone
  • 75 g flormelis
  • 2 æggehvider – kan sagtens udelades – det er blot for at få et mere luftigt fyld :o)
  • saft af 2 økocitroner eller lime
  • evt. vaniljesukker – specielt hvis du bruger citroner
  • nougat – smeltet – kan sagtens udelades – jeg havde blot en rest liggende ;o)
  • 100 g hvid god chokolade
  • 300 g blandede bær

Fremgangsmåde:

  1. Ælt marcipanen sammen med 50 g af hviderne – jeg river den, hvis marcipanen kommer direkte fra køl – det gør det lettere at arbejde hviderne ind i marcipanen.
  2. Pisk de resterende 150 g hvider stift med sukkeret og vend forsigtigt de stive hvider med marcipanen – pas på ikke at slå al luften ud af hviderne.
  3. Hvis du vil have mønster i din dej, så tag en smule af dejen fra og giv det lidt rød pastafarve – spring dette punkt over, hvis du ikke vil lave pletter på din roulade ♥ Sæt små klatter med en sprøjtepose på en bradepande beklædt med bagepapir. “Klatterne” skal helst på frost et øjeblik – da de ellers vil smattes ud, når rouladedejen smøres henover. Du kan også eksperimentere med at skrive på din roulade – husk bare at det skal være spejlvendt ;o)
  4. Drys med nødder ( også imellem dit evt. mønster ) og kom resten af rouladedejen på bagepladen. Sørg for at få dejen jævnt fordelt. Hvis du ikke drysser med nødder og gerne vil have en pæn og glat roulade – så husk at drysse sukker på dit bagepapir før du lægger dejen på, så er bunden nem at få løsnet, når den er afkølet.
  5. IMG_7379
  6. Bag din bund ved 180 grader i ca. 15 minutter.
  7. Når bunden er helt kold, så smelt din nougat og smør et tyndt lag over bunden. Lad det sætte sig mens du rører cremen sammen.
  8. Rør fyldet sammen – pisk flødeosten med de øvrige ingredienser, pisk hviderne stive i en skål for sig selv og vend dem i fyldet. Vend din hakkede hvide chokolade i tilsidst.
  9. IMG_7381IMG_7382
  10. Smør fyldet på bunden og lad det fylde hele bunden – dog 2 cm fra kanten hele vejen rundt. Jeg valgte at smelte lidt ekstra nougat og smøre det i et lille lag før jeg smurte citruscremen på – og det vagte begejstring, at få et lille hint af den skønne nougat sammen med citruscremen og de friske bær – men det kan sagtens udelades ♥
  11. Rul din roulade – brug bagepapiret som hjælper, til at få rouladen så stram som muligt- præcis som du ville rulle en rulle sushi ♥
  12. Sæt din roulade på køl og pynt den evt. med lidt creme toppet med lidt bær – eller lad den stå som den er.
  13. Server som den er eller forkæl lidt ekstra med en klat is eller flødeskum – evt. kokosskum.

Rouladen smager stadig himmelsk her på 3.dagen – den kan sagtens laves nogle dage før du skal bruge den – vent da blot med at smelte nougaten eller chokoladen på toppen.

IMG_7396IMG_7391

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *