Luksustærte med blåbær, marcipan og hvid chokoladefudge

IMG_3091 IMG_3093

I går spurgte min søde mor, om jeg ville med ud at plukke blåbær i den dejligste blåbærplantage på den anden side af vores smukke ø.♥ Sikke en oase af lækkerier vi kom ud til – vejret var mørkt og vi tvivlede noget på successen ved vores bærjagt, da regnen silede ned på vejen derud.. Men vel ankommet brød solen frem og vi nød vores “jagt” .. Alle de små smukke bær kaldte på en lille tur i bageboblen. Der er kommet denne fantastiske tærte ud af vores lille eventyr i Snogebæk..♥

IMG_3137

Tærten minder lidt i smag om den frugtstang som vi alle har smagt – fra bageren, med marcipan og frisk frugt.. Smagen i denne tærte rundes dejligt af med den hvide chokoladesmag i fudgen og lidt friskhed fra den revne lime på toppen – uhm…♥

Ingredienser – til ca. 6-8 personer ( alt afhængig af om du serverer noget til tærten ♥)

Mørdej: – her bliver til 2 tærter – eller 3 små -halver opskriften eller put den ene halvdel i fryseren – så er du ” foran” til en anden god gang ♥

  • 100 g mandler
  • 50 g flormelis
  • 250 g hvedemel
  • 150 g smør i små stykker
  • en smule salt
  • 2 æg
  • 1 tskvaniliesukker
  • ½ tsk bagepulver

Fyld:

  • 100 g marcipan
  • 1 dl fløde
  • 100 g Callebaut hvid 28% eller anden god chokolade
  • Evt. skal af en lime til pynt
  1. Blend 100g mandler og bland dem med resten af ingredienserne ( hold ca. 1/3 af melet tilbage til massen er ensartet) til mørdejen og rør godt sammen.
  2. Del dejen i 2 og smid den ene del i fryseren til en anden gang og lad den anden del hvile i køleskabet i en times tid.
  3. Rul dejen ud eller “pres” den ud i formen med fingrene og “rund kanten af” – det kan f.eks. gøres med en kagerulle. Husk at prikke bunden med en gaffel. Jeg ruller altid en “pølse” af sølvpapir og forer kanten med, så dejen ikke skrider ned under bagningen. Der findes et hav af tips til hvordan man får den til at blive pæn, men jeg synes at det her virker for mig ♥IMG_3097
  4. Kom dejen i en smurt form – jeg brugte et tærtefad på xx cm i diameter og bag bunden gylden ved 175 g i 15-20 min – hold øje med den.
  5. Når bunden er bagt færdig lækkes skiver af marcipan ud over dejen og den bager videre i ca. 10 minutter til marcipanen er gylden.
  6. Køl bunden godt af og lav chokoladefudgen.
  7. Kog fløden op i en gryde og vent til den koger. Tag den af varmen og tilsæt chokoladen som du har hakket groft. Rør godt til al chokolade er smeltet og hæld fudgen over bunden med marcipan. Top med massevis af de skønne blåbær ( eller andre bær ) og stil tærten på køl. Lad den stå natten over i køleskabet og server den kold, som den er eller med lidt is til.

IMG_3162  IMG_3139IMG_3178 IMG_3175

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>