Magiske snitter med rabarber

IMG_7031IMG_7042

Den type kage der startede dette lille blog eventyr – og gav mig den skønne chance, at skrive for Rytterknægten, var lige præcis denne her ♥ For en ganske særlig venindes skønne store dreng ønskede sig disse snitter til morgenmad på sin 18 års fødselsdag – og dét fik han da ♥ Men her opstod idéen hos hans dejlige mor – og vupti – så var der gang i magien ♥

Snitterne laver jeg i mange udgaver – fra den klassiske med hindbær, den drengede med lækker nougatcrunch over denne her med de lækre sommer rabarber ♥ I aften skal der hygges om min dejlige mand – og mine 3 kaosengle – og jeg ved, at disse vil falde i smag ♥ Til snitterne har vi en gangske ny ting i ærmet – nemlig hjemmelavet æblesorbet og skyris med vanilje ♥ Opskrifterne kommer også på bloggen – for vi har været ude at investere i ismaskine – nu er det sommer ♥

Ingredienser – til ca. 20 små lækkerier

Det oprindelige udgangspunkt er taget i Sif Orellanas opskrift – selvfølgelig lavet til min egen finurlige ♥

Dej:

  • 4 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 130 g smør
  • 3/4 dl sukker – evt. muscodavo
  • 1½ vaniljesukker
  • ½ tsk mandel eller romessens ( hvis snitterne kun er til voksne så skift endelig ud med en god rom – uhm )
  • ½ dl vand – eller gerne mælk

Fyld:

  • 200 g rabarber
  • 40 g rørsukker / brun farin
  • ½-1 tsk lakridspulver- kan sagtens udelades – giver blot endnu mere dyb smag af rabarber
  • lidt mandelflager eller splitter
  • 50 g. Callebaut 28 – eller anden god hvid chokolade
  • Ekstra luksus – marcipan i tynde skiver eller revet – kan sagtens undværes !
  • evt. lidt lækker lakridsgranulat til pynt
  • Flormelis
  • lidt past. æggehvide eller mælk til glasuren
  • evt. krymmel og frugtfarve til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Start med at vaske dine rabarber og skære dem i små stykker – læg dem i et ovnfast fad eller blot på bagepapir og drys med sukker- bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter – til sukkeret er karamelliseret. Tag dem ud og lad dem køle mens du laver snitterne klar.
  2. Bland mel og bagepulver og findel det stuevarme smør i dejen.
  3. Tilsæt sukker og vanilje samt essens. Arbejd massen godt sammen og tilsæt vand/mælk til dejen akkurat er fast.
  4. Del massen i 2 og rul den ud mellem 2 stykker bagepapir – så ens så muligt i størrelsen – du kan også vælge at rulle den ud i ét stykke og dele den i 2 efterfølgende. Pladerne skal ca. være 10 cm brede eller dobbelt så brede, hvis du ruller i et stykke – som jeg gør her:
  5. IMG_7016
  6. Læg dine bagte rabarber på en af pladerne og drys med mandelflager og hvid chokolade. Læg den anden plade ovenpå – jeg vipper den altid over og bruger bagepapiret som jeg har rullet den ud på til at gøre det med -så er du fri for at dejen knækker for dig og den er let at styre.
  7. IMG_7017
  8. Sørg for at lukke siderne med en gaffel – se her hvad jeg mener:IMG_7018
  9. Bag dine snitter i en forvarmet ovn – på 200 grader i ca. 20 minutter. Lad snitterne køle lidt før du kommer den lækre glasur på. Sær snitterne ud – eller brug en udstikker til at lave dem i den form du ønsker dig – tro mig, er der kanter som bliver til overs, så bliver de spist med stor velbehag ♥
  10. Snitterne smager himmelsk når de er nybagte, men holder sig fint et par dage – hvis du ved at I ikke får spist alt samme dag – så vent med at putte glasuren på – så kan du varme dem en smule i ovnen lige før du skal bruge dem – så genvinder de sprødheden ♥
  11. Opbevar snitterne ved stuetemperatur i en lufttæt beholder ♥

IMG_7041 IMG_7039-001IMG_7043

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *