Merles marsbar- chokoladekage

IMG_6025IMG_6024

I går fik vi en ganske særlig bog med posten – “Lykken er chokolade” som er skrevet af de dygtige piger Anne au chocolat og Maja Ambeck Vase. Bogen og pigerne bag den, er super inspirerende – og min glæde over bogen fik vist en afsmittende effekt på yngstepigen ♥ I al fald lå hun og kiggede kageopskrifter, da hun skulle puttes ♥ Spørgsmålet kom prompte: mor, må vi have maddag i morgen ? Så vil jeg gerne lave min egen kage – noget med chokolade ♥ Selvfølgelig må de det og her er den opskrift, som vi sammen fandt frem til, er lige dét som hun gerne vil ♥ Kagen skal serveres som dessert i dag og skal med til min kære faster i morgen – til vinterferiehygge ♥ Vi håber at den bringer lykke – chokoladelykke ♥

Kagen består af en skøn klæg chokoladekage og ovenpå en skøn glasur som vi fik hos dejlige venner i weekenden – en glasur med kokos, kaffe og kakao – tak til dejlige Vicki for at vi må efterligne opskriften ♥

Ingredienser – til en form på ca. 20 x 30 cm – ca. 10-15 personer

  • 275 g marsbars ( du kan sagtens udskifte med 150 g chokolade )
  • 55 g brun farin
  • 1½ dl kærnemælk
  • 100 g smør
  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 250 g hvedemel
  • 40 g usødet kakao

Kokos-kaffe-chokolade frosting:

  • 100 g smør – smeltet og afkølet en smule
  • 50 g kokos
  • 150 g flormelis
  • 1½ tsk vaniljesukker
  • 2 spsk usødet kakao
  • ca. 6 spsk stærk kaffe

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Smelt chokoladebars, farin og smør ved lav varme og lad det køle.
  3. Pisk æg,vaniljesukker og sukker til en luftig masse og tilsæt mælken lidt ad gangen.
  4. Rør chokoladeblandingen sammen med æggesnapsen og rør mel, kakao og bagepulver i.
  5. Hæld dejen i en smurt bageform – ca. 20 x 30 cm og bag kagen i ca. 35-40 minutter.
  6. Lad kagen køle helt af og rør glasuren sammen og hæld den over kagen. Skær ud i fine stykker og pynt evt. med kokosflager eller lidt smukke spiselige blomster som violer.

Dette er en opskrift som Merle har lavet specielt til vores vinterferie her i sommerhuset – derfor har hun haft frit spil – hun holder af marsbars og dém faldt valget på ♥ Kagen er skøn og klæg ♥ Du kan sagtens bruge den chokolade du lige har ♥

IMG_6028IMG_6026

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *