Merles pavlova med blød nutellacreme og friske sommerbær

IMG_7325IMG_7326IMG_7333IMG_7322

I sidste uge havde min dejlige pige fødselsdag – 10 år … Tænk engang – de bedste 10 år af mit liv og så er de bare fløjet forbi.. Vi har nydt hende hver eneste dag og glæder os til at nyde hende – som den fantastiske pige hun er ♥♥♥

Til sin fødselsdag havde Merle nogle særlige ønsker – og dem har vi opfyldt med denne her skønne sommerkage. Jeg var meget skeptisk, for jeg har aldrig forsøgt mig med pavlova – og har aldrig været til marengskager – men selvfølgelig gav vi os i kast med projektet. Et andet ønske var at der var massevis af sommerbær og en creme, som ikke indeholder flødeskum – for det kan hun ikke lide… Så det blev til en skøn Nutella ganache – som bestemt ikke er lavet for sidste gang – nem og fuldstændig fantastisk !

“Det er den bedste kage du nogensinde har lavet, mor ” Dét er store ord fra min prinsesse !!!

Opskriften til denne kage er til 15 personer – halvér den blot, så har du en fin portion ♥ Det skal dog siges at denne kage på ingen måde er smuk, når man begynder at skærer i den – derfor er der ingen billeder af den ;o) Den ligner faktisk en gang rod, når den er skåret – men lad dig ikke narre – den er fantastisk – knasende sprød, fløjlsblød og sød – med friskhed fra de skønne bær.

Kagen er ikke lavet for sidste gang og vi kommer til at eksperimentere en masse med den – så følg med, så vil du se flere udgaver af denne ♥

Bunden skal laves dagen før du skal servere den og skal blot blive stående i ovnen, natten over – og hos os stod den til aften på dag 2 før den blev serveret – den bliver på ingen måde tør ♥

Eneste udfordring ved denne kage, er at få den flyttet fra bagepladen over på det fad du vil servere den på – jeg trak i bagepapiret og det lykkedes fint med hjælp fra Merle ♥ Kagen er jo kendetegnet ved at være sprukket – i marengsen, sådan skal den være – smuk synes Merle, heldigvis ♥♥

Chokolade-pavlova- bunde; til ca. 15 personer

  • 8 æggehvider
  • 6 spsk kakao
  • 4 spsk eddike
  • 200 g grofthakket mørk chokolade
  • 200 g groftrevet marcipan
  • 100 g ristede hakkede mandler
  • 100 g brun farin
  • 300 g sukker

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 150 grader.
  2. Pisk æggehviderne stive – de skal danne bløde toppe. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og piske videre til marengsen er skinnende og stiv – og uden sukkerkorn. Si kakaoen i, tilsæt eddike, chokolade og mandler og vend det hele sammen. Vend marcipanen i tilsidst.
  3. Fordel marengsen på en bageplade beklædt med bagepapir – lav 2 cirkler eller evt. 3 – de vælger du selv. Merle ville helst have én stor – så det har jeg lavet her:
  4. IMG_7322
  5. Sæt bagepladen i ovnen – og skru med det samme temperaturen ned til 100 grader.
  6. Bag dine bunde i 1½ time og sluk ovnen. Lad marengsbundene stå  ovnen til de er helt kolde – lad dem evt. stå i ovnen natten over.
  7. IMG_7324
  8. Sådan ser bunden ud, når den lige er bagt – så skal den stå i ovnen, natten over – bare luk ovnen og sov sødt ♥

Nutella creme: – inspireret af Alt for damernes opskrift på “La bomba” fra 2011.

  • 200 g god mørk chokolade
  • 3 dl fløde + 1½ dl
  • 400 g nutella

Fremgangsmåde:

  1. Hak din chokolade fint og bland den med nutellaen.
  2. Varm fløden i en gryde – til lige over punktet hvor du synes den er fingervarm. Hæld fløden over nutellamassen lidt ad gangen og bliv ved med at røre til det hele er en ensartet masse. Cremen er lidt flydende. Lad cremen køle ved stuetemperatur.
  3. og jeg skal hilse fra Merle og sige, at den udmærket kan spises rent ♥
  4. Udfordringen her er, at flytte kagen til det fad du vil servere på – men kagen skal og vil sprække – sådan skal den se ud, så fortvivl ikke ♥
  5. Læg kagen sammen og lad det øverste lag være skum. Pynt som du har lyst – her har vi lavet lidt karamel og “kørt streger” ud over kagen – lagt en masse friske bær på og kælet lidt ekstra for smagsløgene med lidt maltesers. Stil kagen på køl eller server med det samme – da cremen vil smelte lidt ( vi serverede kagen i 27 graders varme, så det er ikke mærkeligt – men kagen vil “flyde” lidt i cremen, hvis den står ude for længe – men sat på køl, sætter den sig igen. Kagen er blød indeni – og der er “klumper” af den skønne marcipan og stykker af nødder og chokolade – ren nydelse og den bedste kage til dato – lød “dommen” !
  6. Nyd kagen – prinsessen elskede sin og den smagte himmelsk i dagene efter – når den rigtigt har sat sig på køl er den fuldstændig uimodståelig – indrømmet – vi spiste den faktisk til morgenmad dagen efter – og RÅNØD det ♥
  7. IMG_7332

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *