Monkeybread

IMG_7530IMG_7534

I går havde vi møde – sådan et hvor tankerne fik lov at flyve, hvor nye idéer blev født og hvor alt blev vendt – skønt !

Alle vores skønne  børn – 5 stk – af slagsen, hyggede sig i de 5 timer, hvor vi voksne snakkede – hyggede sig med hinanden, men også med ipads, osteboller og denne skønne kage ♥ Sjældent har ungerne, så mange gange, kommet listende ud og hvisket – eller mimet :” Må jeg tage et lille stykke endnu ? ♥ ” Og selvfølgelig måtte de det.. Kagen var væk på ingen tid – og dét er skønt !

Kagen er en klon af 2 skønne kager : den klassiske kanelsnegl – dog med hvid remonce, men knapt så meget af den og den amerikanske “Monkeybread” som er små kugler af dej, som rulles, dyppes i en karamellignende sovs og puttes tilfældigt ned i en spring eller randform..

Jeg valgte at lave min egen fortolkning – og den blev god – den er i al fald forsvundet – til trods for at der blev til en stor randform, en springform og et par prøvesnegle ved siden af.

Prøv den – den holder sig fint, hvis den får lov at komme tilbage i formen, når den skal stå over natten. Perfekt som den er – lun eller afkølet ♥

Det er en kage der allerede er bestilt igen – det tegner jo godt ♥♥♥

Ingredienser til 2 større kager – til ca. 5 børn og ditto voksne ♥

  • 50 g gær
  • 1½ dl skyr eller neutral yougurt/ylette
  • 3 dl vand / mælk
  • 100 g smør
  • 75 g lys rørsukker
  • 1 tsk flagesalt
  • 3 æg
  • 1½ tsk ingefær
  • 1½ tsk kardemomme
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 900 g hvedemel
  • evt. lidt mandelflager, pekan nødder eller andre nødder – til voksen udgaven – kan sagtens udelades !

Fremgangsmåde – monkeybread:

  1. Opløs gæret i lunet mælk/vand og rør skyren i. Smelt smørret og rør i sammen med sukker, salt, vanilje, ingefær og kardemomme. Tilsæt æggene et ad gangen.
  2. Rør hvedemelet i og hold lidt tilbage – dejen skal akkurat slippe skålen, men må ikke være tør.
  3. Stil dejen til hævning i ca. 30 minutter.
  4. Tag dejen frem og del den i 2 stykker. Rul den ud – i 2 aflange stykker – smalle men lange – ca. 20 cm brede.  

Ingredienser – remonce:

  • 200 g hvid chokolade – jeg valgte hvid toblerone
  • 150 g stuetempereret smør
  • 50 g marcipan – revet

Fremgangsmåde – remonce:

  1. Riv marcipanen og rør det hele sammen. Smør remoncen på midten af din “dejrulle”.

Ingredienser – “dyppelse”:

  • 100 g smør
  • 200 g brun farin
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk ingefær

Fremgangsmåde – dyppelse:

  1. Smelt smørret og rør de øvrige ingredienser i.

Fremgangsmåde – samling:

  1. Rul som når du skal lave kanelsnegle og skær den i små stykker. Rul eller klem stykkerne så de er kugleformede.
  2. Smør dine forme med smør.
  3. Lav “dyppelsen” og dyp hver enkel kugle i den, før du placerer den i formen.
  4. IMG_7520
  5. Lad gerne brødene efterhæve i ca. 30 minutter og bag dem så ved 175 i ca. 45 minutter. Hold godt øje med brødene – de bliver hurtigt for mørke på overfladen – men læg blot et stykke sølvpapir over, når de er gyldne, så du undgår at de bliver for mørke for dig.
  6. Nyd gerne lunt eller lad dem køle. Du kan sagtens vælge at lave en glasur til dine brød, men herhjemme var vi enige om, at det behøver de på ingen måde – de er skønne som de er ♥
  7. Opbevar dine brød ved stuetemperatur – de holder sagtens i 2-3 dage, men er også skønne at lune ♥

IMG_7532IMG_7526

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>