Mørdej med mandler

IMG_3097

 

Uanmeldte gæster er noget af det mest fantastiske jeg ved ♥ Når nogen jeg holder af kommer forbi skal de da forkæles med lidt lækkerier.. Med en gang mørdej i fryseren tager det ikke lang tid at trylle lidt hygge frem ♥
Mørdej: – her bliver til 2 tærter – eller 3 små -halver opskriften eller put den ene halvdel i fryseren – så er du ” foran” til en anden god gang ♥

Ingredienser:

  • 100 g mandler
  • 50 g flormelis
  • 250 g hvedemel
  • 150 g smør i små stykker
  • en smule salt
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniliesukker
  • ½ tsk bagepulver
  1. Blend 100g mandler og bland dem med resten af ingredienserne ( hold ca. 1/3 af melet tilbage til massen er ensartet) til mørdejen og rør godt sammen.
  2. Del dejen i 2 og smid den ene del i fryseren til en anden gang og lad den anden del hvile i køleskabet i en times tid.
  3. Rul dejen ud eller “pres” den ud i formen med fingrene og “rund kanten af” – det kan f.eks. gøres med en kagerulle. Husk at prikke bunden med en gaffel. Jeg ruller altid en “pølse” af sølvpapir og forer kanten med, så dejen ikke skrider ned under bagningen. Der findes et hav af tips til hvordan man får den til at blive pæn, men jeg synes at det her virker for mig ♥
  4. Kom dejen i en smurt form – jeg brugte et tærtefad på xx cm i diameter og bag bunden gylden ved 175 g i 15-20 min – hold øje med den. Tag sølvpapiret af efter ca. 10 minutter og lad den bage færdig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>