Mors dag 2014 – cheesecake med bær ♥

IMG_6882IMG_6845IMG_6874IMG_6863

I år er der sket en masse omkring mors dag – derfor kommer min mors dags kage først på bloggen nu ♥ Kagen er fantastisk – blev kaldt ” den bedste kage du nogensinde har lavet” af min kære mand !!!!!! Så  nok var kagen tiltænkt som forkælelse  til min mor, men der blev sat pris på den herhjemme – så vi hyggede os med den – det var jo også min dag ♥ 

Jeg har valgt en cheesecake fordi jeg elsker, at eksperimentere med den skønne type kage og fordi jeg synes ,at kagen emmer af sommer, kærlighed og nydelse ♥ Kagen består af massevis af kærlighed – en bund af nødder, marcipan og kiks, et lag af den skønneste nougat og på toppen et fløjlsblødt lyserødt cheesecake-fyld med dejlige hindbær ♥

Kagen er prøvesmagt og godkendt af min familie – så den blev foræret til min mor på mors dag – sammen med et hjerte fra det mest fantastiske Chokoladeri – Svaneke Chokoladeri og en fin skjorte ♥  Forhåbentlig bragte den en smule magi i maven.

Jeg håber at I alle huskede at forkæle jeres mødre – og at de modtager forkælelsen med kyshånd  — glæden ved at give, er trods alt størst når det mærkes at der sættes pris på det ♥

Ingredienser – til en stor portion – ca. 15-18 personer.

  • Bund:
  • 175 g mandler
  • 180 g kiks – digestive eller havrekiks
  • 100 g marcipan
  • 100 g smør
  • 1 tsk groft salt

Fremgangsmåde:

  1. Blend mandlerne og knus kiksene.
  2. Riv marcipanen og ælt det sammen med mandler, kiks, salt og smør til en ensartet masse,
  3. Pres det med dine fingre ud i en form – jeg valgte en firkantet på ca. 40 x 40cm. Sæt bunden på køl – evt. frys i ca. 30 minutter.
  4. IMG_6833

Nougat-nødde-fyld:

  • 400 g sprøjteklar nougat – eller almindelig nougat som du blot smelter over vandbad
  • 75-100 g ristede blandede nødder eller nøddecrunch

Fremgangsmåde – nougat-nødde-fyld:

  1. Rist dine nødder og køl dem af.
  2. Bland med nougat og hæld det over den kølige bund. Sæt det retur på køl mens du laver cheesecake fyldet.

Cheesecake fyld:

  • 200 g blandede bær
  • 500 g flødeost – ikke light
  • 5 æggeblommer
  • 4 blade husblas
  • 2 dl fløde
  • 2 spsk sukker
  • 1 vaniljestang – kornene heraf.
  • 160 g hvid chokolade
  • 5 æggehvider – kan udelades

Fremgangsmåde – cheesecake fyld:

  1. Udblød husblas i vand i ca. 10 minutter
  2. Varm lidt af fløden op i en gryde – og tag den af lige før den koger. Udblød husblas heri. Pisk resten af fløden til blødt skum.
  3. Tag ca. 60 g af dine bær og mas dem godt.
  4. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Rør fløde, æggesnaps, de maste bær – samt saften herfra samt flødeost til en ensartet smuk lyserød masse.
  5. Smelt den hvide chokolade – den skal blot smelte – ikke være rigtig varm. Rør den hvide chokolade i flødeostmassen.
  6. Hvis du synes massen er for blød – så pisk dine æggehvider til stift skum og vend dem i – det gjorde jeg, men det var egentlig ikke min plan til en start.
  7. Hæld massen over det afkølede nougat-nødde-lag og pynt med hele bær.
  8. IMG_6845
  9. Sæt kagen på køl til dagen efter eller i mindst 5-6 timer.
  10. Temperer lidt hvid chokolade eller smelt lidt nougat og pynt din cheesecake før du serverer den, udskåret i  fine små firkanter, trekanter eller andet, for din søde mor. Forhåbentlig frembringer kagen brede smil – helt ind i hendes hjerte ♥

Opbevar din cheesecake på køl – her holder den sagtens i 3-4 dage ♥

IMG_6873IMG_6868

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>