Nøddetærte med chokoladecreme og friske figner

IMG_7552IMG_7547IMG_7568IMG_7562

Denne skønne tærte er ufattelig nem og hurtig at lave – sådan en som man altid har overskud til at lave – uanset hvad ♥ Sådan nogle opskrifter holder jeg meget af – at jeg elsker at nørle med at lave nye ting og at bruge tiden på det, er der ingen tvivl om, men hurtige opskrifter der bare virker – det er da skønt !

Jeg var så heldig at min mor kom forbi forleden – med lækre friske figner ♥ De må simpelthen trylles til noget magisk – og det bliver de i denne skønne tærte. Bunden knaser fantastisk – og er aldeles glutenfri. Chokoladecremen er hurtigt lavet – og denne er på smør og ikke fløde – på toppen enkle grillede figner – uhm, den faldt i rigtig god smag – og om lidt vil jeg liste mig ud og forkæle mig selv og min søde mand med de sidste to stykker ♥

Opskriften er inspireret af den skønne Maja fra Chocolat ♥ Hun er fantastisk – og dygtig på samme tid – og jeg er lykkelig over at have lært hende at kende ♥ Jeg har taget det bedste af Majas opskrift på tærtebunden og tilsat min egen chokoladecreme – og toppet med skønne grillede figner fra mormors have ♥

Ingredienser til en aflang form – ca. 10 x 35 cm – ca. 4-6 kageglade personer

Bund:

 • 135 g mandler
 • 35 smør
 • 35 sirup
 • en god knivspids groft salt

Fremgangsmåde :

 1. Blend mandlerne til mel. Smelt smør og sirup og bland det med mandelmelet – jeg foretrækker at min bund knaser og maler derfor ikke melet helt fint ♥
 2. Pres “dejen” ud i din form.
 3. Bag nøddebunden i ovnen i 12-15 minutter ved 175 grader. Tag den ud og lad den køle af mens du laver chokoladecremen.

IMG_7546

Ingredienser – chokoladecreme:

 • 100 g smør
 • 90 g flormelis
 • 115 g god mørk chokolade
 • ½ dl varm stærk kaffe
 • 1 pastauriseret æggeblomme

Fremgangsmåde – chokoladecreme:

 1. Pisk smør og flormelis blødt. Smelt chokoladen i den varme kaffe og rør det til en ensartet masse. Hæld det i smørmassen og pisk lidt videre mens du tilsætter æggeblommen. Når du har en ensartet masse, hælder du den over den afkølede nøddebund og glatter det fint ud.
 2. Sæt på køl og lad cremen sætte sig lidt – gerne et par timer.

IMG_7550

Grillede figner:

 • 4-5 figner
 • 1-2 spsk sukker

Fremgangsmåde- grillede figner:

 1. Skær dine figner i både og strø med sukker. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på grill – gerne ca. 230 grader. Grille fignerne i ovnen i ca. 5-8 minutter.
 2. Tag fignerne ud og lad den køle en smule før du placerer dem på chokoladecremen. Jeg valgte at mine figner var lune, da jeg serverede nøddetærten – det var super lækkert, at chokoladecremen var blød – her til aften er den helt afkølet og smager også himmelsk ( den er væk og gør godt i vores maver ;o)

Tærten kan sagtens holde sig på køl i 1-2 dage – men det kan nærmest ikke lade sig gøre herhjemme ♥

IMG_7563IMG_7557

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *