Pærekage med chokolade

IMG_7577 IMG_7578 IMG_7589 IMG_7591

Kender du det – de der lækre pærer som du faldt for i supermarkedet eller som er plukket i haven – de har ligget lige lidt for længe og er nu super saftige og lækre, men nærmest for saftige til at spise ? Det sker af og til her hos os, hvor vi holde rigtigt meget af pærer, men af og til glemmer at de ligger i køleskabet…

Denne kage er den perfekte undskyldning for at lade dem ligge og det er højlyt konstateret af mine kaoengle, at vi godt må glemme pærerne en anden gang – hvis det resulterer i sådan en skøn kage ♥

Det er sådan en kage, som bare altid virker – og altid falder i smag – en luksusbid for både store og små – lav den med lige den frugt du har lyst – den bliver altid god – men varianten med pære og chokolade er den sikre vinder hos os ..

Ingredienser til en stor brødform – ca. 15 stykker kage:

  • 125 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 250 g hvedemel
  • 1½ tsk vanilje
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1½ dl kokosmel
  • 3-4 pærer – gerne lidt overmodne eller andre frugter
  • 250 g mørk chokolade – eller en blanding af lys, mørk og hvid
  • 2 spsk sirup – vi valgte kokosblomst

Fremgangsmåde:

  1. Pisk smør og sukker og tilsæt æggene.
  2. I en anden skål røres salt, bagepulver, mel og kokosmel sammen.
  3. Hak din chokolade og skær dine pærer i stykker af ca. 1-1½ cm – skræl dem gerne først.
  4.  Vend blandingerne sammen og tilsæt chokolade og pærer tilsidst.
  5. Hæld dejen i en smurt rugbrødsform og bag den i ca. 40 minutter ved 180 grader.
  6. Vi valgte at lave en god glasur som vi hældte over kagen – men kagen kan sagtens stå alene og er både god lun, men allerhelst køleskabskold.
  7. Opbevar kagen i køleskabet og nyd den i flere dage – den holder sig sagtens 4-5 dage på køl og er bestemt ikke ringere af at få lov at stå.

Kagen kan sagtens laves med æble eller andre frugter – den er saftig og lækker og kan “bære” mange forskellige smage – prøv dig frem og lad kun fantasien sætte grænserne – hvis du har lyst, så del endelig din version med mig, på www.bagemagi.dk – så kan vi alle få glæde af netop din version ♥

Skriv et svar til Mette Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>