Polenta citronkage med kokos

IMG_5922

Polenta – ej, Janne, nu stopper du vel ;o) Og så ser denne kage ikke ud af meget – men lov mig; lad dig ikke snyde af udseendet – den er så skøn ♥

Jeg har sådan lyst til, at forsøge mig med en glutenfri opskrift – der er efterhånden så mange der har spurgt til opskrifter som er glutenfri – og jeg holder meget af at prøve nye ting ♥ ( Så skriv endelig til mig, hvis du har ønsker til noget – eller du savner specielle kager – så tester jeg gerne ♥) Jeg har planer om at lave en svampet chokoladekage – glutenfri samt måske en banankage.. Har det mon interesse ?
Kagen har en helt speciel krumme – nærmest en blanding mellem knasende & let og tung & klæg.. Ja, det lyder mystisk – men der er så mange smagsnuancer i – kagen er først bagt og siden stikkes der huller i og den overhældes med en skøn citronsirup – og står så til næste dag ( hvis man kan vente ♥) hvor den er helt fantastisk – den er testet af både voksne og børn, som på forhånd var lidt mistænkelige ved tanken om at skulle spise en kage med minutpolenta…

Minutpolenta er groft majsmel eller majsgryn. Det er fantastisk nemt at bage med – du kan vælge at forkoge minutpolentaen – i 1 minut, eller bruge det ukogt – det gør jeg, da jeg holder af at kagen får den specille krumme som det ukogte polenta giver. Kan du ikke finde minutpolenta – vil jeg anbefale dig at koge polentaen først.

Du kan bruge polenta til en masse forskelligt – men jeg holder mest af det til bagværk ♥

Ingredienser – springform på ca Ø23 cm – til 8-10 personer

  • 200 g smør – stuetempereret
  • 150 g sukker
  • 125 g minutpolenta
  • 1 ½ tsk bagepulver – evt. glutenfrit
  • 125 g mandler – med skal
  • 50-75 g revet marcipan- kan sagtens udelades !
  • 100 g frisk kokos – du kan også bruge kokosmel
  • 3 store æg
  • 3 økocitroner – skal heraf ( saften skal du bruge til sirup )

Citron sirup:

  • 3 økocitroner – saft heraf
  • 200 g flormelis
  • korn af ½ stang vanilje

Pynt :

  • Evt. ristet kokos
  • evt. glasur – lavet på flormelis og lidt citronsaft.

Fremgangsmåde:

  1. Tænd din ovn på 175 grader – varmluft
  2. Smør en springform på ca. 23 cm med smør eller bagespray
  3. Pisk det stuetempererede smør med sukker til det er luftigt tilsidst piskes den revne marcipan i dejen.
  4. Mal dine mandler til mel i en minihakker eller blender og bland dem med polenta, bagepulver og kokos i en anden skål.
  5. Bland 1/3 af melblandingen med smør/sukkerblandingen og tilsæt 1 æg ad gangen – pisk godt efter hvert æg og tilsæt løbende resten af melblandingen. Dejen skal være luftig og skøn. Tilsæt den revne citronskal lige før du er færdig.
  6. Hæld dejen over i den smurte springform og bag din kage i ca. 30-40 minutter – hvis den bliver mærk ovenpå, så tag et stykke bagepapir – skyld det under koldt vand og kram det frit for vand – så det bare er fugtigt og læg det over kagen i ovnen.

Imens kagen bager kan du tilberede din sirup:

  1. Kom saft af 3 citroner, korn fra vaniljestangen og flormelis i en gryde og varm den op – den skal småsimre til sukkeret er væk.
  2. Tag gryden af varmen.
  3. Når kagen kommer ud af ovnen, så prik små huller i den – med f.eks. et stegetermometer, eller en tynd strikkepind – det er vigtigt at du kommer nærmest hele vejen gennem kagen.
  4. Hæld stille og roligt siruppen ud over kagen og lad den stå et par timer og trække den skønne sirup til sig.

Kagen behøver ikke glasur, men det ser jo smukt ud ♥ vælger du at lave glasur – så brug lidt citronsaft i stedet for mælk, vand eller æggehvide.. Og lad gerne glasuren løbe lidt ned ad siderne på kagen.

Jeg har valgt at opbevare min kage på køl – da den har en skøn konsistens når den er kold. Kagen er præcis ligeså saftig i dag – på dag 4 som på dag 1 ♥

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>