Pull apart brød

IMG_6653IMG_6663

Selvom det er et par uger siden denne opskrift så dagens lys, skal I ikke snydes for den – tiden har løbet lidt stærkt de sidste uger – for vi har været ude at rejse ;o) Men her kommer der en skøn opskrift til jer:

Vores skønne farmand har haft fødselsdag i denne uge, men har samtidig haft alt for meget at se til.. I morgen når han kommer fra job, så skal han mærke at vi har savnet ham ♥ SÅ i dag har jeg været i køkkenet og kreeret denne lækre cheesecake, fine kærlighedskager og så skal dette brød, pull apart brødet, være en tredje del af vores forkælelse – de indeholder alle tre hans yndlingsingrediens; nougat ♥

Pull apart brødet – altså riv fra hinanden-brød, er meget anvendt i England og USA – jeg synes at det fortjener en plads her hos mig også. Brødet er lavet nærmest som kanelsnegle og smagen er også derhen ad – blot alligevel lidt anderledes – prøv det – du bliver ikke skuffet ♥

Brødet egner sig godt til en eftermiddagshygge kage, men også supergodt til at snuppe med på skovturen – det er let at spise og man hiver det jo blot fra hinanden i et stykke som passer én ;o)

Ingredienser til et stort brød – her lavet i en silikoneform på ca. 1 liter samt en springform fuld af snegle – hvis du kun skal bruge et brød, så halver opskriften. Jeg lavede denne og smed hele springformen i fryseren. Den er nem at tage op og lune lidt – så er der friskbagte lækker sneglekage ( den er spist og var skøn !)

  • 50 g gær
  • 5 dl kærnemælk
  • 100 g smør
  • 4 æg – stuetempereret
  • 100 g lys rørsukker
  • 1½ tsk stødt ingefær
  • 1 tsk groft salt
  • 2 tsk kanel
  • kornene fra 1 vaniljestang
  • 900 g hvedemel

Ingredienser – remonce:

  • 100 g nougat – stuetempereret
  • 100 g smør – stuetempereret
  • 100 g brun farin
  • 100 g marcipan – revet
  • 2 spsk kanel

Fremgangsmåde:

  1. Varm de 3 dl af kærnemælken sammen med smørret – jeg bruger som altid min microovn. Varm til smørret er smeltet. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt de sidste 2 dl af kærnemælken og rør gæret ud i den lune blanding. ( disse 2 step for at mælk/smør blandingen ikke er for varm og ødelægger gærets virkning)
  2. Tilsæt krydderier, salt og sukker og rør godt. Skrab vaniljekornene ud af stangen og adskil dem fra hinanden med lidt sukker. Rør æggene i og tilsæt hvedemelet – ca. 200 g ad gangen. Dejen skal være meget lind og klistrer – den skal være glat og jævn at se på, men det er vigtigt at den ikke får for meget mel.
  3. Lad den stå og hæve – gerne mindst ½ times tid.
  4. Når dejen er hævet hælder du den ud på et meldrysset bord eller æltemåtte og ælter den en smule – pas på ikke at ælte al luftigheden ud af dejen.
  5. Mens den hæver, så rør remoncen sammen – kom alle ingredienser sammen til en ensartet masse. Sørg for at alle ingredienser er stuetemperatur.
  6. Rul dejen ud i et stort rektangel og smør det med remoncen. Hav godt med mel på bordet.IMG_6638
  7. Jeg valgte at smøre remoncen på ½ af dejen og bruge denne til pull apart brød – da jeg kun har en rugbrødsform her i sommerhuset. Resten af dejen smurte jeg med ca. 30 g. smeltet smør – strøede med brun farin og lagde lidt skiver af nougat med crunch. Hvis du skal bruge remonce til hele dejen, så skal du bruge dobbelt portiion. Jeg tror at jeg vil smøre dejen med smeltet smør næste gang og så strø med farin, marcipan og nougat i skiver -det er virkelig nemt og der går ikke meget smør til ♥
  8. Skær dejen ud i 6 lige store stykker på den længste led – ca. 4-6 cm brede og læg dem ovenpå hinanden. Skær herefter over igen – denne gang i kvadrater af ca. 6-8 cm. alt efter hvor stor en rugbrødsform du bruger ( i bredden ) – ca 6 stk.IMG_6639
  9. Stil din brødform på højkant og smør den eller beklæd den med bagepapir og læg stykkerne op ovenpå hinanden i formen, indtil de fylder formen ud.IMG_6648
  10. Lad dejen stå – gerne en times tid – så hæver den flot op igen.
  11. Tænd ovnen på 185 grader og giv dit brød ca.  30-40 minutter. Hvis du synes det bliver for mørkt, så kom stanniol over brødet mens det bager.
  12. Nyd den gerne lun – men den holder sig fint saftig i et par dage i en lufttæt pose eller beholder. Denne version med nougat er virkelig lækker ♥

IMG_6662IMG_6656

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>