Pull apart brød med citron, marcipan og lækker glasur

IMG_6849IMG_6860IMG_6853IMG_6850

I morgen tidlig skal vi have gæster til brunch ♥ Jeg er derfor i køkkenet for at bage lidt lækkerier til dem.. Valget faldt igen på et pull apart brød – for sidst jeg lavede det – som et klassisk brød med kanel og remonce, var ungerne – og for den sags skyld de voksne vilde med det ♥ Så da jeg spurgte børnene hvad vi skulle finde på som “wienerbrød” til brunchen, kom svaret propte: pull apart brødet, mor ♥

Men ak – som altid har jeg det jo svært med at lave det samme bagværk flere gange – uagtet at jeg faktisk synes virkelig godt om dette skønne brød.. Så jeg lod mig inspirere af hvad der lå i mit køleskab… Lækre økocitroner og skøn marcipan…

Her kommer brødet i en skøn udgave som er et hit !! Marcipanen og citronen spiller skønt sammen og smagen er fantastisk ! Jeg har valgt at lave brødet som koldhævet – for det er lidt nemmere blot at skulle putte det i ovnen ♥ Det er absolut ikke sidste gang jeg har gjort det på den måde; det blev SÅ lækkert !

Ingredienser til et stort brød – ca. 10 personer

  • 10 g gær
  • 2½ dl kærnemælk
  • 50 g smør
  • 2 æg – stuetempereret
  • 50 g lys rørsukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk groft salt
  • kornene fra 1 vaniljestang
  • 450-500 g hvedemel

Ingredienser – citron-remonce:

  • 4 tsk revet citroner skal heraf
  • 1-2 tsk citronsaft
  • 25 g smør – smeltet
  • 75 g sukker – jeg valgte at blande brun farin og perlesukker
  • 100 g marcipan – revet
  • 50-100 g hakkede ristede mandler
  • 80 g god hvid chokolade -hakket

Ingredienser – citronglasur:

  • 4-5 tsk nypresset citronsaft
  • flormelis
  • evt. ldt romessens – eller god rom, hvis du har det stående

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæret ud i kærnemælken. Varm til smørret er smeltet. Hæld blandingen i en røreskål.
  2. Tilsæt krydderier, salt og sukker og rør godt. Skrab vaniljekornene ud af stangen og adskil dem fra hinanden med lidt sukker. Rør æggene i og tilsæt hvedemelet – ca. 200 g ad gangen. Dejen skal være meget lind og klistre – den skal være glat og jævn at se på, men det er vigtigt at den ikke får for meget mel.
  3. Lad den stå og hvile lidt – gerne ½ times tid.
  4. Når dejen har stået lidt, hælder du den ud på et meldrysset bord eller æltemåtte og ælter den en smule – pas på ikke at ælte al luftigheden ud af dejen.
  5. Mens dejen hviler, så lav klar til remoncen. Tag alle ingredienser frem så de har stuetemperatur.
  6. Smelt smørret
  7. Rul dejen ud i et stort rektangel. Hav godt med mel på bordet.IMG_6638
  8. Pensl dejen med det smeltede smør og drys remoncen ovenpå. Jeg vil gerne have nødder på halvdelen af mit brød – da ungerne helst vil have uden ♥.
  9. Skær dejen ud i aflange længder – jeg skar 3- og læg dem ovenpå hinanden så det ser sådan ud : IMG_6835
  10. Skær længderne i kvadrater – sådan:
  11. IMG_6838
  12. Stil din rugbrødsform på højkant og stabl kvadraterne ovenpå hinanden.
  13. IMG_6839
  14. Sæt dit pull apart brød i køleskabet dækket med stanniol, natten over.
  15. Næste morgen tænder du ovnen på 175 grader – varmluft.
  16. Pensl med æg og drys med perlesukker og evt. lidt nødder.
  17. IMG_6847
  18. Bag dit lækre brød i ca. 30-35 minutter – dæk evt. dit brød med stanniol efter de første 20 minutter, hvis det er for mørkt.
  19. Lav glasuren lige før brødet er færdigt i ovnen – rør citronsaft sammen med flormelis og evt. romessens.
  20. Når brødet kommer ud af ovnen, så hæld din lækre glasur over brødet og lad det gerne løbe lidt ned ad siderne ♥ Lav gerne glasuren lidt tykkere end du normalt gør – da den smelter lidt når brødet er lunt.
  21. IMG_6849
  22. Nyd det sammen med dem du holder af – det gør vi ♥

Brødet holder sig fint saftigt i ca. 4 dage – og kan fint lunes på brødrister eller i ovnen – jeg fik blot lyst til, at lave det helt klar dagen før vi skulle have gæster – for at forsøge mig med brødet, koldhævet. Hvis du vil lave brødet ” hurtigt” så følg blot opskriften på dette klassiske pull apart brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>