Saftig citronkage med hvid chokoladefrosting

IMG_7119IMG_7146IMG_7140IMG_7128

Min søde datter skal have kage med i klassens tid i denne uge – og derfor er vi gået på jagt efter en god opskrift – hun ved nemlig hvad hun kan lide, men store prinsesse ♥
En kage med top af glasur med c-flakes fra urtekram ( smager nemlig lidt af opocorn og det elsker hun ), en bund med smag af syrlige citroner og så må jeg finde på resten ♥ Skønt !! Jeg tilsætter her lidt hvid chokolade til glasuren for at få det søde ind over det syrlige – og på toppen drysser vi med det salte – nemlig lakrids, så er vi begge overbeviste om at kagen “sidder lige i hjertekullen ”  ♥ Se dette var vores udgangspunkt. men vi måtte desværre sande at vores skønne flakes blev bløde og seje, da de kom i nærkontakt med den lækre glasur.. Derfor har jeg valgt at give dig  en anden udgave af den skønne glasur – som jeg efterfølgende har lavet herhjemme – flakes blev det ikke til, men andre lækkerier kan også bruges – og kagen er godkendt – af min skønne pige  ♥

Skal du servere kagen med det samme – så er det perfekt med c-flakes udgaven – dog ville jeg drysse dem over kagen i stedet for, at blande dem i.

Kage – ingredienser – til en form på ca. Ø26 cm eller lille bradepande.

  • 200 g stuetempereret smør
  • 300 g sukker
  • 300 g hvedemel
  • 3 æg
  • ½ tsk bagepulver
  • 1½ tsk vaniljepulver eller kornene fra en god vaniljestang
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 økocitroner – skal og saft af disse

Topping:

  • 150 g hvid chokolade
  • 35 g smør
  • 300 g flormelis
  • 4-6 spsk kogende vand
  • 2 dl c-flakes fra urtekram
  • lakridsgranulat eller pulver – f.eks. lakridskongens

Fremgangsmåde:

  1. Rør smør og sukker luftigt og tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt citronsaft og bliv ved med at røre. Bland alle de tørre ingredienser og bland det i dejen – skiftevis med kærnemælken.
  2. Hæld dejen i en lille bradepande eller en springform på ca. Ø26 cm beklædt med bagepapir og bag den ved 190 grader i ca. 45 minutter.
  3. Når kagen er kølet helt af, så lav glasuren.
  4. Smelt din hvide chokolade samen med smørret- det skal blot smelte – ikke være meget varm. Rør flormelis i og tilsæt vand så det passer med den konsistens du gerne vil have. Rør dine lækre c-flakes i tilsidst, så de holder sig fint sprøde. Vælg at drysse med flakes i stedet – hvis kagen skal serveres senere. Vi har her valgt, at drysse med lækre chokoladeknapper og med lidt lækker lakrids – det er super lækkert – og glasuren er fløjlsblød med massevis af smag.
  5. Skær kagen i små firkanter og server den  – kagen er saftig og kan sagtens holde sig i nogle dage – lav den gerne dagen før som vi her har gjort – og kom glasuren på når du skal bruge den.

Vi havde behov for at lave kagen dobbelt så stor – og gangede opskriften  med 2 – det gik helt fint – klassen var glade og min skønne datter ligeså ♥

IMG_7133IMG_7127

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>