Semi freddo is med nøddeknas og bær

IMG_4909

Vi holder meget af hjemmelavet is – og helst semi freddo ♥ Konsistensen og den fløjlsbløde fornemmelse i munden – uhm… Yndlingslyden over dem alle, fremkaldes i et væk, når den serveres. At den er nem at lave og “passer sig selv” til den skal serveres, gør den blot endnu bedre ♥

Ingredienser:

  • 4 æg – økologiske eller pastauriserede ( delt i blommer og hvider )
  • ½ dl sukker
  • 2 stænger vanilje – jeg elsker vanilje – du kan sagtens nøjes med 1 ♥
  • 200 g philidelphia ost – ikke light
  • 3 dl piskefløde
  • nøddeknas – se opskriften her
  • lidt blåbær eller andre bær

Fremgangsmåde:

  1. Start med at dele æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne godt sammen med sukkeret og rør philidelphia osten i.
  2. Pisk fløden halvstiv og vend den i æggene.
  3. Pisk hviderne til hårdt skum – lav en “bunden i vejret” test og vend dem meget forsigtigt i æggene- brug gerne en dejskraber.
  4. Du kan vælge at vende din nøddeknas i isen nu – eller ligge dem lidt lagvis.
  5. Vælg en form til din islagkage – jeg har her valgt en lille men høj form – brug den du har. En springform er god, da du kan spænde siderne af og så ser man den flotte form.
  6. Top isen med bærrene og sæt isen på frost, dog den kan serveres som sådan.
  7. Jeg ved godt at semi-freddo is skal være halvfrossen, men herhjemme er det til tider lidt svært lige at få det hele planlagt så det passer med de 5 timer ♥ Så jeg laver den altid og lader den blive helt frossen og så tager jeg den blot op en times tid før den skal nydes ♥ Du skal ikke være nervøs for at den bliver kedelig, når den en gang har været på bordet og blevet let optøet – sæt den på frost igen til du vil nyde igen – det tager den ikke skade af ♥ Den holder sig fint i et par uger i fryseren.

IMG_4911

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>