Skønne müslibars

IMG_5852IMG_5868

I dag er mine 2 store skønne unger taget på eventyr med deres morfar og hans kone.. De har glædet sig og jeg ved at de får en fantastisk tur ♥ Meeennn, jeg savner dem allerede ♥♥ og de har været væk i 3½ time.. De ønskede sig en godbid som de kan hygge sig med i bilen på turen til Sverige, så valget faldt på disse skønne barer – med de dejlige tranebær, lidt lækker chokolade på toppen og med en masse lækkerier indeni ♥

Disse barer er superdejlige i madpakken og som en lille godbid på skovturen eller somtilbehør til en hyggelig brunch ♥ De kan sagtens laves dagen før de skal bruges – læg dem i en lufttæt beholder til du skal bruge dem. De holder sig sagtens i en uges tid – så forkæl ungerne med e overraskelse i madpakken og nyd en sammen med dem til eftermiddag ♥

Du kan variere dine bars alt efter dét du har i dine skuffer – og efter det du holder af.

Ingredienser til ca. 30 stykker – en 30 x 30 cm form

  • ½ ds kondenseret mælk
  • 2 dl musli – eller havre/ryggryn
  • 1-2 spsk peanutbutter – almindelig eller chrunchy – kan sagtens udelades !
  • 250-275 g blandede nødder,frø og tørret frugt – jeg brugte: tranebær, kokosmel,sesamfrø, fiberdrys, peanuts og kokosstykker.

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle tørre ingredienser
  2. Varm den kondenserede mælk i en gryde – til ca. 40 grader og tilsæt peanutbutter – og lad det akurat smelte med. Tag gryden af og hæld det over de tørre ingredienser. Rør rundt og bland det hele godt. Blandingen skal være lige akkurat våd – men “hård” at røre i.
  3. Hæld dejen i en bageform beklædt med bagepapir – og tryk den “flad” og jævn.
  4. IMG_5837
  5. Bag den i ovnen ved 130 grader i ca. 40 minutter.
  6. Tag formen ud og lad den køle lidt – før du løfter bagepapiret med dine bars over på en rist. Lad den køl e og hvis du vil have et lille lag chokolade på, så kom det på før du skærer dem i den størrelse du ønsker dig.

IMG_5843

Opbevar dine bars ved stuetemperatur i en lufttæt dåse eller pak dem fint ind i madpakkepapir eller cellofan.

IMG_5846IMG_5871

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *