Skønne jødekager

IMG_4536

I dag står den på julebageri ♥ Ungerne og jeg råhygger – vi elsker denne tid hvor vi bager – og smager ♥ Julemusik i højtalerne, stearinlysene tændt, brændeovnen buldrer og hele huset dufter af julens skønne krydderier ♥ I dag står den på jødekager og en masse andet – det kommer på bloggen snart, men det er svært at følge med ♥ Disse småkager er nemme at lave og børnene kan lade fantasien løbe af med dem og udstikke som de vil – skønt ♥

Ingredienser:

  • 1 øko citron
  • 500 g hvedemel
  • 125 g lys rørsukker
  • 125 g sukker
  • 1 tsk hjortetaksalt
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 æg
  • 300 g smør

Fremgangsmåde:

  1. Riv citronen og pres den – du skal blot bruge saften fra den halve.
  2. Kom de øvrige ingredienser i en røremaskine – eller i en skål og saml dejen med hænderne.
  3. Sæt dejen på køl i 2 timer eller gerne natten over. Alternativt kan du fryse dejen i 1 times tid.
  4. Rul dejen ud – ikke alt for tyndt og stik figurer ud som du har lyst – eller rul dejen til en pølse og skær blot skiver af denne. Hvis du har mest lyst til at skære i skiver, så kan du med fordel forme dejen til en pølse så snart du har rørt den samme og fryse/ køle den sådan. Det gør at det er meget hurtigt at få kagerne i ovnen ♥.
  5. Pensl småkagerne med æg – gerne rørt med 1 tsk kanel og drys lidt perlesukker samt smuttede mandler på. Bag småkagerne ved 190 grader i ca. 9-12 minutter.
  6. Lad småkagerne afkøle helt før du putter dem i en kagedåse ♥

IMG_4531

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *