S´mores pie a la bagemagi

IMG_5422-001IMG_5436-001

I dag skal jeg på besøg – hos min højt skattede faster ♥ Et besøg hos hende er noget af det, jeg holder allermest af  ♥ Stemningen, følelsen og vores dejlige snakke ♥

Og inspirationen til kagen i dag, kommer fra USA – hvor de skønne s´mores er en tradition.. Der er endda en dag: s´mores day, dedikeret til denne type kage. Det er der virkelig en grund til – den er fantastisk ♥ Jeg har lavet min egen version – den oprindelige består af en fed kiksebund, her på en klæg brownie og ovenpå et lag med skumfiduser – som er brændt af på overfladen. Jeg har valgt en kiksebund, et lag karamel med et strejf af flagesalt, en skøn mørk chokolade ganache og toppet med en skumfidusmeringue.

Kagen er blevet taget virkelig godt imod – den er konfektagtig og en dejlig blanding mellem sødt, blødt, sprødt og lidt salt ♥ Kagen er ikke svær at lave og er hurigt forberedt – sog skal den gerne laves dagen før den skal serveres. Ganachen skal trække og sætte sig og blive helt fast og fløjlsblød på samme tid. Så forbered den dagen før og lav toppingen samme dag.

Det er ikke sidste gang den er lavet her hos os ♥

Ingredienser til en tærteform

Bund

  • 12 digestive kiks – eller andre kiks
  • 125 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • 2 tsk sukker

Næste lag- kan udelades

  • karamelsauce – denne er blot ekstra – den er ikke nødvendig. Du kan vælge at bruge flødekarameller eller lave din egen karamel som denne af kondenseret mælk.

Ganache – lag

  • 2dl fløde
  • 200 g chokolade – jeg valgte at blande lys 33,3% og mørk 70,6% – ganachen bliver skøn uanset hvilke chokolader du bruger – så længe det er god chokolade med høj kakaoindhold.
  • skumfiduser – afhænger af hvor meget du vil have på – jeg har brugt ca. 10 stk.

Skumfidus meringue:

  • 1 tsk mælk
  • 10 store skumfiduser
  • 2 æggehvider
  • 80 g sukker
  • ½ tsk vaniljesukker
  • ½ tsk salt

Fremgangsmåde:

Bund

  1. Knus dine kiks med en kagerulle i en frysepose og vær ret omhyggelig – der skal ikke være store stykker. Smelt smørret og bland det med kiksene, sukker og salt.
  2. Tryk “dejen” ud i din form og bag den ved 175 grader i 6-8 minutter.
  3. Sæt bunden til at køle helt af og forbered fyldet imens.

Ganache:

  1. Put fløden i gryden og varm den langsomt op – den skal kun lige begynde at boble. Tag gryden af og rør din chokolade i.
  2. Rør stille og roligt, til ganachen er ensartet og glansfuld.

Hæld karamel på din tærte, hvis du har valgt at bruge dette lag – og drys med havsalt.

IMG_5373

Hæld ganachen over karamellen og sæt den på køl – gerne natten over eller i al fald nogle timer, til den har sat sig fuldstændig.

Læg skumfiduserne i et fint mønster ovenpå ganachen og brænd dem med en køkkenbrænder – hvis du har sådan en. Ellers opvarmes ovnen og sættes på grill – tærten sættes ind og her skal an blive ved ovnen – skumfiduserne skal kun lige tage farve, da de “koger” videre når man tager dem ud.

Hvis du vil lave skumfidus meringue:

  1. Smelt skumfiduserne halvt i microovnen – sammen med mælken. Rør i dem til de er smeltet og ensartet.
  2. I en anden skål pisker du æggehviderne stive og tilsætter sukkeret 1 tsk ad gangen, når skumfiduserne er godt stivnet. Tilsæt salt og vanilje.
  3. Bland de to blandinger sammen og hæld dem over tærten eller sprøjt dem fra en sprøjtepose. Grill tærten som beskrevet ovenfor eller brug en køkkenbrænder til at give det hele overflade.
  4. Sæt tærten på køl igen til den skal serveres. Den kan fint serveres alene, men lidt god vanilje is klæder den også – hvis du vil bruge den som dessert.

IMG_5416

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *