Smukke sorte browkies (brownies)

IMG_6341IMG_6343

Det er indholdet og mængden af den lækre kakao i disse brownies, som giver dem den smukke nærmest sorte farve, dybe og intense smag og den fantastiske faste og samtidig klæge konsistens ♥

Disse brownies er lavet på lækker mælkechokolade – jo, du læste rigtigt ♥ Børnene ønskede sig milkies ( havde lige fået disse skønne af slagsen – og de er en kæmpe succes ♥ ) og vi ønskede os brownies.. Disse brownies er det perfekte kompromis – den mørke farve og dét faktum at de er fyldt med den lækre mælkechokolade – gør dem til en browkie – ( brownie og milkie i et 😉 et sjovt udtryk der lige fandt vej til vores ordbog, da vi legede med ordene i køkkenet )

Ingredienser – form på 30 x 30cm – ca. 20 stykker

  • 6 æg
  • 125 g god usødet kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk espressopulver – kan satens udelades – jeg synes blot at det gør smagen endnu mere mørk og aromatisk
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 250 g mælkechokolade – evt. med knas
  • 125 g hvedemel eller ca. 100 g majsstivelse – hvis du ønsker kagen glutenfri

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175 grader
  2. Beklæd en form med bagepapir og klip den til så der ikke er folder i hjørnerne
  3. Pisk æg, kakao,bagepulver,espressopulver samt vaniljesukker sammen.
  4. Smelt smørret i en anden skål – enten i en gryde eller i microovnen. Tilsæt sukkeret. Lad den få varme indtil sukkeret er smeltet – og blandingen er skinnende og blank.
  5. Bland smørblandingen i æggesnapsen.
  6. Smelt halvdelen af mælkechokoladen – du kan også smelte det hele, men hvis du som jeg, gerne vil have lidt stykker af mælkechokoladen i dine brownies, så smelt kun det halve.)
  7. Kom den smeltede chokolade samt hvedemel i dejen og tilsæt tilsidst den hakkede chokolade.
  8. Kom dejen i formen og bag den i 30 minutter. Hvis du vælger at lave dine brownies lidt lavere end mine – så brug en lidt større bradepande og giv dem ca. 23-25minutter. De må endelig ikke få for meget, da du risikere at de bliver tørre.

Jeg opbevarer mine brownies i en beholder i køleskabet – mest fordi jeg holder af den meget faste konsistens de får når de serveres helt kølige. Her holder de sig fuldstændig som nybagte i ca. 5-6 dage.

Server til en god kop eftermiddags kaffe eller te – eller som dessert med en kugle vaniljeis til. Top gerne brownien med den skønne dulce de leche /karamel og et drys havsalt – uhm-faktor på højt plan ♥

IMG_6354IMG_6345

Skriv et svar til Tina Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *