Sommerlig blondie med karamelliserede rabarber og marcipan

Sommerlig blondie med karamelliserede rabarber og marcipan

I aftes kom min skønne mand hjem efter en hård arbejdsuge – med masser af knokleri til de sene aftentimer – vi har savnet ham og til aften skulle han forkæles lidt ekstra ♥

Jeg ved at en af hans yndlingskager er mine blondies – så det skulle da være sådan én af slagsen ♥ I min lille have stod der endnu en gang rabarber klar til at blive tryllet om til sommerlækkerier ♥ Så kombinationen af rabarber, hvid chokolade og marcipan – tilsat en lækker citron, fandt vej til mit køkken ♥

Og kagen bragte glæde – stor glæde – et uhm… og jeg var glad ♥

Kagen er hurtigt lavet – men har bedst ved at få lov at stå i køleskabet nogle timer – og gerne til dagen efter, så er den helt fantastisk ♥

Ingredienser – jeg valgte en aflang tærteform samt 2 mindre hjerteforme – vil svare til en tærteform på Ø 22 cm – 8-10 gode stykker.

  • 100 g smør
  • 100 g Callebaut 28% eller anden god hvid chokolade
  • 3 æg
  • 75 g sukker
  • en knivspids salt
  • 150 g rabarber i små stykker
  • 75 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 økocitron – skal og saft heraf
  • 125 g hvedemel
  • 100 g marcipan
  • 100 g Callebaut hvid – eller anden god hvid chokolade
  • evt. lidt mandelflager til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Vask og skyl dine rabarber og skær dem i stykker – ca. 1-1½cm. Læg dem på en bageplade med bagepapir eller i et ildfast fad. Drys med rørsukker. Bag dine rabarber ved 200 g i ca. 12 minutter.
  2. Tag dem ud og lad dem stå og køle mens du laver dejen.
  3. Smelt smør med chokoladen.
  4. Pisk æg med sukker, vaniljekorn, salt og tilsæt melet når æggene er pisket lette.
  5. Tilsæt citronskal og saft af en ½ citron.
  6. Riv marcipan og hak din chokolade og vend det i dejen.
  7. Smør din form og kom dejen i formen.
  8. Læg de skønne karamelliserede rabarber i dejen – du kan vælge at trykke dem ned i dejen, men når de er karamelliserede kan de sagtens klare at ligge i overfladen – det brænder bare sukkeret lidt mere – og det gør på ingen måde smagen dårligere ♥
  9. Drys evt. med lidt mandelflager.
  10. Bag dine blondies ved 175 grader i ca. 30 minutter. Sæt dem på køl og se om du kan vente med at smage til den er kold ( det lykkes aldrig for mig at vente – men det er et mål ♥)
  11. Server som den er til en kop skøn iskaffe eller hjemmelavet saft ♥ Eller måske til aftenhygge med en kugle vaniljeis til ♥

Disse blondies er fantastiske og kan varieres med sæsonens bær – i det uendelige ♥

Opbevar dine blondies på køl – her holder de sig skønne i ca. 5 dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.