Squashboller – madpakkeboller

IMG_7517IMG_7512

Forleden dag serverede vores mormor et dejligt brød for os – med skøn squash i.. Her til morgen siler regnen ned og dét vejr indbyder jo til at bage ♥ Når børnene samtidig elsker at få nybagte boller med på madpakkerne, så er det jo en win-win ♥

Jeg har her valgt, at kombinere mormors opskrift med min egen og lave skønne saftige og lidt mere grove boller – til madpakken, frokosten eller brunchen. Bollerne egner sig fint til at blive frosset ned og så er det så dejligt nemt, at tage et par stykker af gangen op ♥

Jeg har valgt, at lave den hurtige version – du kan sagtens lave bollerne som koldhævede, ved at justere på gæret samt væskeindholdet  ♥

Ingredienser – ca. 20 boller:

  • ½ dl god rapsolie
  • 3 dl vand eller mælk
  • 2 dl Ylette, A38, kærnemælk, mandelmælk eller skyr
  • 50 g gær
  • 1 tsk flage salt
  • 2 tsk sukker
  • 300-350 g groftrevet squash
  • 1 dl hakket frisk persille – kan udelades eller erstattes med f.eks. hørfrø!
  • 200 g hvedemel
  • 200 g fuldkorns speltmel eller andet grovere mel
  • 400 g ølandshvede – eller andet mel

Fremgangsmåde:

  1. Bland olie og mælk/vand og lun det en smule. Hæld blandingen i en skål og tilsæt skyr/mandelmælk eller hvad du har valgt – mit valg falder som oftest på kærnemælk eller skyr, som altid har plads i mit køleskab. Rør gæren ud heri.
  2. Riv din squash og sørg for at vride væsken ud før du tilsætter den til dejen. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Kør evt. dejen godt i røremaskine – eller smøg ærmerne op og slå dejen godt sammen.
  3. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time eller lav bollerne med det samme og lad dem hæve en times tid under klæde. Hvis du bedre kan lide at bollerne er fine og glatte, så hav godt med mel på hænderne og tilsæt lidt mere mel til dejen, så du kan forme boller. Jeg laver for det meste blot klatter af dejen med en spiseske og glatter dem evt. lidt med lidt vand på hænderne. 
  4. Tænd ovnen på 225 grader.
  5. Pensl med æg/kaffe og drys evt. med hørfrø. Bag bollerne i ca. 15-20 minutter. Hvis de skal fryses ned efterfølgende, plejer jeg at give dem lidt kortere tid, så de tåler opvarmning uden at blive for mørke efterfølgende.
  6. Nyd bollerne lune eller kolde i madpakken. De er også supergode som flutes til aftensmaden.

IMG_7511IMG_7518IMG_7512IMG_7514

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>