Squashkage de luxe

IMG_7415IMG_7417

Forleden dag kom en skøn hjerteveninde forbi med squash ♥ Den ene blev med det samme tryllet om til denne skønne kage – en favorit blandt børn og voksne herhjemme..♥

Denne opskrift tager udgangspunkt i min opskrift på min gulerodskage – den lykkedes nemlig i en grad hvor folk til stadighed er søde at spørge efter den – til trods for, at det er lang tid siden den blev bagt herhjemme ♥ Der er lavet en masse ændringer for smagsmæssigt er gulerod og squash ret forskellige, når de bliver brugt i bagværk, synes jeg.

Her kombineres squashen med dejlig økocitron, chokolade, abrikoser, valnødder og dadler – prøv den – den er SÅ skøn & det faktum at du kan spise den med en forholdsvis god samvittighed, gør den jo ikke mindre god ;o)

 

Ingredienser – til en springform på Ø26 – og ca. 10 personer

  • 150 g brun farin eller muscodavo
  • 100 g skyr eller yougurt – eller f.eks. mandel eller soyamælk.
  • 1,5 dl olie – sagsneutral
  • 3 store æg
  • 2 tsk vanilje – ekstrakt eller 1 stang vanilje
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk muskatnød
  • 1 tsk ingefær frisk eller stødt
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • skal og saft af 2 økocitroner
  • 75-100 g dadler
  • 80 g abrikoser
  • 100 valnødder
  • 1 stor squash – ca. 400 g
  • 200-300 g hvedemel – eller mandelmel
  • 100-150 g hvid / mørk chokolade

Topping:

  •  100 g flødeost
  • 50 g smør – stuetempereret
  • 100-200 g flormelis
  • 1 stang vanilje
  • skal og saft af en økocitron

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 185 grader.
  2. Pisk brun farin og olie – og tilsæt mandelmælk/skyr eller yougurt- indtil de er helt pisket sammen. Tilsæt et æg ad gangen og tilsæt vanilje.
  3. I en anden skål blandes hvedemel, bagepulver, ingefær, muskatnød, kanel og salt.
  4. Bland melblandingen sammen med olie/yougurtblandingen.
  5. Riv citron og pres saften ud og vend det i dejen.
  6. Riv din squash og hak valnødderne groft. Skær dadler og abrikoser i små stykker eller kør dem en smule i en minihakker. HUSK at vride saften ud af squashen før du tilsætter den til dejen.
  7. Vend dem i dejen.
  8. Hak chokoladen og vend den i til sidst.
  9. Hæld dejen i en smurt springform på Ø 26 cm og bag den i ca. 30-35 minutter. Jeg har valgt at bruge en sandkage form da jeg holder sådan af den form det giver kagen ♥ Denne kage er en ret bastand kage og du kan bruge lige den form du har lyst.
  10. Lad kagen afkøle helt før du kommer frostingen på.

IMG_7408 Her kan du næsten se hvor bastand, tæt og fyldt med lækkerier kagen er ♥

 Fremgangsmåde – topping:

  1. Pisk alle ingredienser sammen. Riv citronen og pres den – det er ikke sikkert at du skal bruge al saften – prøv dig lidt frem og nyd resten i et glas med isterninger ;o)
  2.  Smør den lækre topping på den helt afkølede kage.
  3. Toppingen sætter sig og bliver mere fast, men “stivner” ikke – den bliver ved med at være cremet og lækker – og kagen bliver på ingen måde dårligere i løbet af de næste dage – snarere tværtimod ♥
  4. Jeg har valgt at skære min kage i 3 lag og smøre toppingen i mellem lagene – du kan også smøre kagen op med cremen og pynte den med lidt revet citronskal eller blot have cremen ved siden af – kun din fantasi sætter grænser ♥

IMG_7416IMG_7422

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>