Vidunderlige squashboller

IMG_3464

Da jeg forleden dag drejede ind om en af de mange hyggelige vej boder der er på vores skønne ø, for at købe lidt pyntegræskar med hjem, røg der en squash med i købet.. Siden har den ligget og ventet tålmodigt på at blive tryllet om til noget fantastisk i mit køkken..

I dag blev dagen hvor disse skønne squashboller så dagens lys – til en ostemad, til ungerne madpakker og til et besøg hos min dejlige faster i morgen tidlig ♥ Bollerne er saftige, lette ,men mættende på grund af de forskellige meltyper som er puttet i. Bollerne kan du variere med alle de frø og kerner du har lyst til – og squashen kan nemt udskiftes med f.eks. gulerod.

Ingredienser til ca. 18 store boller

  • 50 g gær
  • 2 dl vand
  • 425 g squash
  • 30 g blå birkes
  • 5 g chiafrø
  • 1 tsk salt
  • 50 g hørfrø, solsikkekerner og lign.
  • 2 æg
  • 3/4 dl olivenolie
  • 150 g fuldkorns spelt
  • 150 grahamsmel
  • 150 g hvid hvede ( eller almindelig hvedemel )
  • 350 hvedemel – føl dig lidt frem – dejen skal være meget våd.
  1. Rør gæret ud i det lune vand og tilsæt resten af ingredienserne – squashen skal være revet på rivejernet, gerne med skal. Jeg vred ikke vandet ud af squashen som mange gør – men har blot lavet opskriften med mindre væske, hvilket blev rigtigt fint.
  2. Lad dejen stå på køkkenbordet og hæve – i 1-2 timer og gerne længere. I skrivende stund har jeg sat en omgang dej til hævning natten over. I morgen skal jeg til min skønne faster og disse boller skal hun smage, nybagte ♥
  3. Tænd ovnen på 175 grader
  4. Lav klatte af dejen med et par skeer eller med hænderne – sørg for at have vand på dem hele tiden, det gør det meget lettere.
  5. Bag dine boller midt i ovnen i ca. 25 minutter. De smager fantastisk varme og holder sig sagtens i en pose i 3-5 dage. Bollerne er fine at fryse ned.

Hvis du har squash i overskud, så riv den og put det i en pose i fryseren – på den måde har du på lager hvis du får lyst til squashboller, brød eller kage senere på året ♥

IMG_3467

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>