Sommerlig blondie med karamelliserede rabarber og marcipan
I aftes kom min skønne mand hjem efter en hård arbejdsuge – med masser af knokleri til de sene aftentimer – vi har savnet ham og til aften skulle han forkæles lidt ekstra ♥
Jeg ved at en af hans yndlingskager er mine blondies – så det skulle da være sådan én af slagsen ♥ I min lille have stod der endnu en gang rabarber klar til at blive tryllet om til sommerlækkerier ♥ Så kombinationen af rabarber, hvid chokolade og marcipan – tilsat en lækker citron, fandt vej til mit køkken ♥
Og kagen bragte glæde – stor glæde – et uhm… og jeg var glad ♥
Kagen er hurtigt lavet – men har bedst ved at få lov at stå i køleskabet nogle timer – og gerne til dagen efter, så er den helt fantastisk ♥
Ingredienser – jeg valgte en aflang tærteform samt 2 mindre hjerteforme – vil svare til en tærteform på Ø 22 cm – 8-10 gode stykker.
- 100 g smør
- 100 g Callebaut 28% eller anden god hvid chokolade
- 3 æg
- 75 g sukker
- en knivspids salt
- 150 g rabarber i små stykker
- 75 g rørsukker
- 1 vaniljestang
- 1 økocitron – skal og saft heraf
- 125 g hvedemel
- 100 g marcipan
- 100 g Callebaut hvid – eller anden god hvid chokolade
- evt. lidt mandelflager til pynt
Fremgangsmåde:
- Vask og skyl dine rabarber og skær dem i stykker – ca. 1-1½cm. Læg dem på en bageplade med bagepapir eller i et ildfast fad. Drys med rørsukker. Bag dine rabarber ved 200 g i ca. 12 minutter.
- Tag dem ud og lad dem stå og køle mens du laver dejen.
- Smelt smør med chokoladen.
- Pisk æg med sukker, vaniljekorn, salt og tilsæt melet når æggene er pisket lette.
- Tilsæt citronskal og saft af en ½ citron.
- Riv marcipan og hak din chokolade og vend det i dejen.
- Smør din form og kom dejen i formen.
- Læg de skønne karamelliserede rabarber i dejen – du kan vælge at trykke dem ned i dejen, men når de er karamelliserede kan de sagtens klare at ligge i overfladen – det brænder bare sukkeret lidt mere – og det gør på ingen måde smagen dårligere ♥
- Drys evt. med lidt mandelflager.
- Bag dine blondies ved 175 grader i ca. 30 minutter. Sæt dem på køl og se om du kan vente med at smage til den er kold ( det lykkes aldrig for mig at vente – men det er et mål ♥)
- Server som den er til en kop skøn iskaffe eller hjemmelavet saft ♥ Eller måske til aftenhygge med en kugle vaniljeis til ♥
Disse blondies er fantastiske og kan varieres med sæsonens bær – i det uendelige ♥
Opbevar dine blondies på køl – her holder de sig skønne i ca. 5 dage.