Konfektkage – version 2

Konfektkage – version 2

I går var denne konfektkage med mig i børnehaven – vi holdt homeshopping – børnetøjet til forår og sommer skulle i hus og dét krævede lidt lækkerier ♥

Jeg har tidligere lavet konfektkagen – blot i en lidt anden version – men på forespørgsel får I nu denne her – meget enkle og helt anderledes version af den skønne kage. Faktisk er netop denne kage altid på programmet, når kære venner kommer på besøg – jeg ved at den frembringer yndlingslyden – uhm ♥ og det er altid det hele værd ♥

Konfektkagen tager 10 minutter at lave og efter de 30-40 minutter i ovnen er den klar – dog har den absolut bedst af at blive lavet dagen i forvejen – men lov mig : snyd ikke dig selv for at smage den lun – det er himmelsk ♥

Ingredienser til en lille bradepande – til ca. 40 konfektstykker ( og ca. 25 kageglade gæster ♥ )

  • 150 g digestive kiks – evt. en blanding mellem fuldkornskiks og f.eks. vaniljekiks – brug de kiks du har ved hånden.( erstat blot med gode glutenfri kiks hvis du ikke tåler gluten )
  • 50 g smør – smeltet
  • evt.  ½ tsk  groft salt
  • 100 g cheerios – eller rice crispies – evt. coco pops ( erstat med cornflakes – glutenfri )
  • 200 g chokolade – jeg brugte lidt forskellige bars – yankie, twix, kitkat, lys og mørk chokolade som “var blevet tilovers”. Brug bare det du har – eller vælg den “pæne” udgave med “ren” chokolade – men bland gerne typerne.
  • 200 g blandede nødder og mandler – evt. ristet i ovnen først
  • 1 ds kondenseret mælk
  • evt. 3-4 spsk peanutbutter – jeg holder meget af chrunch versionen, så den brugte jeg – smeltet i microovnen
  • evt. lidt chokolade på toppen – det fik denne her dog ikke

Fremgangsmåde:

  1. Kom kiksene i en frysepose og knus dem til krummer – tilsæt evt. saltet og hæld dem i en form. Jeg har ikke beklædt min med bagepapir – men det er en god idé hvis du gerne vil kunne skære kagen i pæne stykker.
  2. Tænd ovnen på 165 grader – varmluft.
  3. Smelt smørret og bland det med kiksene – kom det i formen og tryk det jævnt ud. Det er ikke en helt sammenhængende masse – men det er heller ikke meningen.
  4. Skær dine chokoladebars – eller chokolade ud i mindre stykker  jeg skar mine i ca. ½ cm tykkelse og lig dem i et lag ovenpå kiksebunden.
  5. Hæld dine cheerios ud over chokoladen og kom nødder og mandler på.
  6. Hæld den kondenserede mælk ud over fyldet og top evt. med peanutbutteret.
  7. Sæt kagen i ovnen i ca. 25 minutter – tjek at overfladen ikke er for mørk og giv kagen ca. 10-15 minutter mere – du skal kunne se at den kondenserede mælk er blevet til karamel ( bobler op og er lækker brun ) – hvis din overflade er mørk, så læg et stykke sølvpapir over kagen og bag videre.
  8. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle evt. i køleskab – den bliver kun bedre af at stå til næste dag – og holder sig mindst lige så god i op til 10 dage på køl ♥
  9. Skær din konfektkage i fine rustikke ( det er svært at skære den fint, da nødder og chokolade vil drille lidt – men sådan ser den bare ud ♥) firkanter og server den for voksne og børn – som dessert, til kaffen, til eftermiddagshygge eller brunch ♥

Varier gerne med det du lige har ved hånden ♥ Jeg har her lavet konfekt kagen i en helt anden version – ikke bedre og heller ikke ringere – blot anderledes ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.