Konfektkage – version 2
I går var denne konfektkage med mig i børnehaven – vi holdt homeshopping – børnetøjet til forår og sommer skulle i hus og dét krævede lidt lækkerier ♥
Jeg har tidligere lavet konfektkagen – blot i en lidt anden version – men på forespørgsel får I nu denne her – meget enkle og helt anderledes version af den skønne kage. Faktisk er netop denne kage altid på programmet, når kære venner kommer på besøg – jeg ved at den frembringer yndlingslyden – uhm ♥ og det er altid det hele værd ♥
Konfektkagen tager 10 minutter at lave og efter de 30-40 minutter i ovnen er den klar – dog har den absolut bedst af at blive lavet dagen i forvejen – men lov mig : snyd ikke dig selv for at smage den lun – det er himmelsk ♥
Ingredienser til en lille bradepande – til ca. 40 konfektstykker ( og ca. 25 kageglade gæster ♥ )
- 150 g digestive kiks – evt. en blanding mellem fuldkornskiks og f.eks. vaniljekiks – brug de kiks du har ved hånden.( erstat blot med gode glutenfri kiks hvis du ikke tåler gluten )
- 50 g smør – smeltet
- evt. ½ tsk groft salt
- 100 g cheerios – eller rice crispies – evt. coco pops ( erstat med cornflakes – glutenfri )
- 200 g chokolade – jeg brugte lidt forskellige bars – yankie, twix, kitkat, lys og mørk chokolade som “var blevet tilovers”. Brug bare det du har – eller vælg den “pæne” udgave med “ren” chokolade – men bland gerne typerne.
- 200 g blandede nødder og mandler – evt. ristet i ovnen først
- 1 ds kondenseret mælk
- evt. 3-4 spsk peanutbutter – jeg holder meget af chrunch versionen, så den brugte jeg – smeltet i microovnen
- evt. lidt chokolade på toppen – det fik denne her dog ikke
Fremgangsmåde:
- Kom kiksene i en frysepose og knus dem til krummer – tilsæt evt. saltet og hæld dem i en form. Jeg har ikke beklædt min med bagepapir – men det er en god idé hvis du gerne vil kunne skære kagen i pæne stykker.
- Tænd ovnen på 165 grader – varmluft.
- Smelt smørret og bland det med kiksene – kom det i formen og tryk det jævnt ud. Det er ikke en helt sammenhængende masse – men det er heller ikke meningen.
- Skær dine chokoladebars – eller chokolade ud i mindre stykker jeg skar mine i ca. ½ cm tykkelse og lig dem i et lag ovenpå kiksebunden.
- Hæld dine cheerios ud over chokoladen og kom nødder og mandler på.
- Hæld den kondenserede mælk ud over fyldet og top evt. med peanutbutteret.
- Sæt kagen i ovnen i ca. 25 minutter – tjek at overfladen ikke er for mørk og giv kagen ca. 10-15 minutter mere – du skal kunne se at den kondenserede mælk er blevet til karamel ( bobler op og er lækker brun ) – hvis din overflade er mørk, så læg et stykke sølvpapir over kagen og bag videre.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den køle evt. i køleskab – den bliver kun bedre af at stå til næste dag – og holder sig mindst lige så god i op til 10 dage på køl ♥
- Skær din konfektkage i fine rustikke ( det er svært at skære den fint, da nødder og chokolade vil drille lidt – men sådan ser den bare ud ♥) firkanter og server den for voksne og børn – som dessert, til kaffen, til eftermiddagshygge eller brunch ♥
Varier gerne med det du lige har ved hånden ♥ Jeg har her lavet konfekt kagen i en helt anden version – ikke bedre og heller ikke ringere – blot anderledes ♥