Tranebær cookies

Tranebær cookies

I går var huset fyldt med skønne unger – 5 stk. som legede og hyggede ♥ Bagemagien var i luften og ungerne blev forkælet med disse lækre tranebær cookies med ingefær, hvid Toblerone og et snert af citron.. De dejlige cookies blev for en sikkerheds skyld prøvesmagt både varme, lune og kolde – alle måtte jo lige sikre sig at de blev ved med at være gode ♥ Og det blev de..

Ingredienser – 9 store og 16 mindre

  • 100 g smør
  • 75 g Toblerone eller ren hvid chokolade
  • 2 æg
  • 100 g brun farin
  • skal af en citron
  • 1 tsk revet frisk ingefær
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk vanilieekstrakt
  • ½ tsk salt
  • 100 g havregyn
  • 100 g fuldkorns speltmel eller hvedemel ( kan sagtens erstattes af glutenfrit mel – kunne være mandelmel)
  • 50 g hvedemel
  • 100 g tranebær- tørrede
  • 125 g hvid Toblerone eller hvid chokolade – hakket
  • saft af ½ halv citron

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 185 grader – varmluft.
  2. Smelt smør og chokolade
  3. Pisk æg og farin og bland smør/chokolademassen heri
  4. Rør de øvrige ingredienser i – tilsæt citron efter hvor lind dejen virker – det kommer lidt an på de meltyper du har valgt at bruge.
  5. Sæt dine cookies af på en bageplade med bagepapir. Bag dine cookies i ca. 8 min – hold øje med dem, de tager farve hurtigt. Laver du dine cookies små – så giv dem kun 5 minutter og hold godt øje herefter.
  6. Lad dine cookies køle et par minutter og glid dem over på en rist – og lad dem køle færdig her ♥ Tag en lun smagsprøve – de er fortryllende ♥
  7. Opbevar dine cookies i en lufttæt beholder og del dem med dem du holder af ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.