Baileys chokoladesvineri
I går skulle vi være sammen med skønne venner – til snak og hygge – snak om en forestående ferie som vi skal på – sammen ♥ Vi glæder os til en uge med massevis af sjov, vand, glæde, lækker mad, samvær og nærvær ♥
Med os i går havde vi denne lækre kage – med lækker og kraftig smag – af chokolade og af Baileys ♥ Kagen faldt i god smag og indrømmet – den var god ! Kagen er en voksenkage og en af de gode af slagsen. Kagen skal laves i god tid – gerne dagen før, men jeg lavede denne her samme formiddag – og den havde sat sig fint og var lækker.
Kagen tager udgangspunkt i en god mud cake – jeg har blot tilføjet mine idéer og så den lækre Baileys – i både kage og ganache ♥ Du kan også sagtens lave denne kage uden Baileys – skriv til mig, hvis du er i tvivl om hvad du skal skifte ud eller giv gerne dine idéer videre i en kommentar her på siden – så vi alle kan få glæde af idéerne ♥
Ingredienser:
8 kageglade personer – springform op Ø 22cm.
- 150 g smør
- 225 g god mørk chokolade min 57 %
- 100 g sukker
- 100 g muscodovasukker / brun farin
- 50 g råkakaopulver
- 2 dl Baileys Irish
- 180 g mel – skal kagen være glutenfri vælger du f.eks. mandel eller rismel
- 1½ tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- ½ tsk flagesalt
- 4 store æg – stuetempererede
Baileys ganache
- 200 g god mørk chokolade
- 1 dl fløde
- 1 dl Baileys
- en smule salt
- 1 tsk saltet smør
Fremgangsmåde:
- Tænd din ovn på 160 grader.
- I en gryde rører du smør, chokolade, 2 typer sukker, kakao og bayleis sammen.Når chokolade og smør er smeltet, piskes det hele sammen til en ensartet masse – og tages fra varmen. Lad køle i ca. 5 minutter.
- Smør en springform på ca. Ø 21-23cm med smør.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og sæt den til side mens du pisker æggene sammen med den let afkølede chokolademasse. Når du har en ensartet masse, så tilsæt melblandingen – den skal blot vendes forsigtigt i.
- Kom kagen i formen og bag i ca. 40-45 minuttter – test med en pind, at der stadig hænger lidt dej på – denne type kage må endelig ikke overbages !
- Lad kagen køle helt – jeg sætter altid min på køl. Kagen falder sammen på midten – det er meningen og er helt ok – da ganachen “dækker” og giver kagen en fin jævn overflade.
Baileys ganachen – fremgangsmåde:
- Giv fløde, Bailey og salt et opkog i en gryde – det skal ikke koge, men lige akkurat nå punktet før det sker – tag det af varmen og rør din hakkede chokolade i. Rør stille og roligt, til det har en ensartet og glat konsistens.
- Sæt ganachen på køl og vent til den har en tykkere konsistens, med at hælde den på den helt afkølede kage.
- Jeg har valgt at give min kage lidt knas – ved at give den et tyndt lag af hvide chokoladeknapper – det er helt valgfrit om du har lyst til det :o)
- Næste gang jeg laver denne skønne kage vil jeg lave den med 1½ dl piskefløde og ½ dl Bailey – da ganachen bliver ret baileystærk – alle andre synes den var skøn, men jeg synes selv at Baileys smagen var lige stærk nok.
- OBS – her dagen efter er kagen smagt igen – og voilá – det stærke i baileyen er pist væk – den er fuldstændig som den skal være.. Sådan sker det tit med kager med alkohol – at det fortager sig en smule over lidt tid og bliver mere afdæmpede i smagen – så nu er jeg tilfreds ♥