Cookies med chokolade & karameller – toppet med salt

Cookies med chokolade & karameller

På mandag fylder min skønneste pige 18 år…♥ Det er ikke til at tro og indrømmet – tiden er bare forsvundet som dug for solen. Jeg elsker hende højere end ord kan beskrive og “hvad hun ønsker skal hun få” – derfor er disse lækre cookies en del af den kagebuffet hun har ønsket sig til sin 18 års fødselsdags fest. ♥ Første gang disse lækkerheder landede på bloggen var d. 2. oktober 2013 og her er de i en forbedret udgave.  ♥ Vi har her brugt grund cookien og lavet endnu en version med hvid chokolade, tranebær og lakrids-  se evt. her

Ingredienser – ca. 20-25 medium size ( 7-8 cm i diameter og 2 cm høje)

  • 150 g smør
  • 150 g brun farin
  • 50 g rørsukker
  • 3 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 25 g kakaopulver
  • 280 g hvedemel
  • 150 g lys Callebaut 33% chokolade
  • 100 g salte peanut
  • 15- 20 stykker af din yndlingskaramel
  • 2 tsk flage eller havsalt

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smørret og tilsæt mel og bagepulver . rør sukker og æg i sammen med bagepulveret.
  2. Tilsæt ” fyld” – her kakaopulver, lys chokolade, karameller ( klip karamellerne over en enkelt ).
  3. Form kugler af dejen og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Tryk dine cookies lidt flade – de flyder ikke meget ud – men selvfølgelig en smule. Du kan også sagtens se dem an de første par minutter og så trykke dem lidt flade med en paletkniv.
  5. Bag ved 175 grader  i ca. 15 minutter – hold øje, de skal kun tage en smule farve.
  6. Nyd dine cookies sammen med dem du holder af – men hold øje med kagedåsen – de er hurtigt væk ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.