Udgivet første gang 21. juni 2014
Nu rabler det da for dig, Janne – det må du tænke, når du herinde finder broccoli boller ♥ Men nej – for jeg elsker dem !!! Udgangspunktet har jeg taget i Michelle Kristensens opskrift – og tilsat mine egne finurligheder og “mål” – jeg lover dig – du vil elske de her, hvis du bare kan “tåle” den mindste smag af broccoli. De er svampede og lækre – som brød og helt fantastiske – med en god skive ost eller skrabet smør..
De er lavet i blenderen på et øjeblik – herhjemme er det Merle der fremtryller bollerne – mens vi andre klarer resten af aftensmaden – og hun er god til det !! Spis bollerne med den bedste samvittighed – de er sunde ! I madpakken er de skønne med pålæg !
Jeg spiser dem som tilbehør til aftensmaden, til frokost og som mellemmåltid – et sundt indslag vel at mærke !
Ingredienser til ca. 12-15 stk.
- 1 stk broccolihoved
- 1-2 tsk flagesalt – jeg bruger en med chili
- 4 store æg
- 2 spsk FiberHUSK
- ½ tsk bagepulver
- 5 spsk kokosfibermel eller andet mel – f.eks. mandel eller grahamsmel
- 5 g chiafrø – kan sagtens udelades
Fremgangsmåde:
- Skyld broccolien og skær den i små buketter – og put dem i din blender. Kør den godt med æggene til en ensartet masse. Tilsæt resten af ingredienserne og kør det ensartet.
- Sæt små boller af på en bageplade med bagepapir. Brug en spiseske og hjælp lidt med hænderne.
- Bag dine boller ved 185 grader i ca. 15 minutter – de skal tage lidt farve, men stadig være lidt bløde i det. Nyd dem lune og opbevar resten i en pose i brødskuffen – her holder de sig fint i 3-4 dage. Rist dem evt. på brødristeren hvis du spiser dem til morgen, så er de ekstra lækre ♥
<a href=”https://www.bloglovin.com/blog/10961511/?claim=wf3rcy68kbs”>Follow my blog with Bloglovin</a>