Brombærkage med marcipan og hvid chokolade

I fredags håbede vi på, at vi skulle have besøg til aften – men en snak forbi hinanden gjorde, at vi stod med en skøn kage – uden gæster ♥ Så vi tog kagen i bilen og kørte ned til farmor og farfar – de elsker kage og blev heldigvis også glade for at se os ;o)

Kagen er fyldt med lækre sommerbær – for ungerne og jeg tog på bærrov i den tidlige morgen – bag det gamle gartneri – en tur som rummer så mange minder for mig – for netop dér har jeg tilbragt umådeligt mange timer på hesteryg  og i fantastisk selskab ♥

Med os hjem fik vi hele 3 kg – plukket på ca. 30 minutter af os, skønt !

Ud over bær valgte vi de skønne og smukke blå birkes – for dem holder vi virkelig meget af ♥ De fik selskab af marcipan, kærnemælk og lækker hvid chokolade.

Resultatet blev en skøn og saftig kage – med masser af smag og massevis af smukke farver ♥

Ingredienser – en form på ca. Ø 26 eller sandkageform – til ca. 10 kageglade mennesker

  • 350 g hvedemel + 20 g ekstra
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk flagesalt
  • 1½ dl god rapsolie
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 100 g marcipan
  • 1 økocitron – skal og saft heraf
  • 3/4 dl blå birkes – kan udelades
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 tsk vanilje
  • 150 g hvid chokolade
  • 450 g brombær – eller de bær du holder af

Fremgangsmåde:

  1. Bland hvedemel, salt, vanije, blå birkes og bagepulver i en skål.
  2. I en anden skål blandes olie, sukker, kærnemælk samt skal og saft fra citronen. Pisk blandingen med æggene og vend melblandingen i. Riv marcipanen og vend den godt sammen med dejen. Hak chokoladen og vend den i.
  3. Vend dine bær med de sidste 20 g hvedemel – så de ikke glider igennem dejen og ligger nederst i din kage. Vend bærrene i dejen.
  4. Hæld dejen i din form og bag den ved 180 grader i ca. 30 minutter – hold øje med kagen og forsøg med en pind om dejen slipper.
  5. Afkøl kagen og opbevar den evt. på køl.

Jeg har valgt, at lave min kage i lag med lidt brombær-flødeost creme – uhm.. Kagen kan sagtens stå alene, men vi synes, at cremen klæder den fantastisk ♥ Faktisk har vi besluttet, at bage kagen snart igen – for den er virkelig sommerskøn.. Faktisk tror jeg at jeg vil putte lidt ekstra bær i fryseren og overraske med en sommerkage på en mørk vinterdag – mon ikke det vil sprede lidt magi ? ♥

Brombær creme:

  • 200 g philidelphia light
  • 500 g flormelis – eller ca.- kommer an på om du bruger friske bær og saft her af !
  • ca. 10-15 friske eller frosne bær – mases og blandes i – giver den smukkeste farve og lækreste smag.

Fremgangsmåde:

  1. Pisk alle ingredienser sammen og stil cremen på køl – eller pynt kagen med det samme og nyd nyd nyd ♥

Kagen holder sig meget fint på køl i 4-5 dage.

IMG_7450IMG_7435

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.