I dag står menuen på hjemmelavede burgers. Bollerne skal selvfølgelig være glutenfrie og denne opskrift er virkelig nem. Har du indtil nu tænkt at burgerboller er svære – så er denne lige hvad du skal kaste dig ud i ❤
Ingredienser:
- 50g gær
- 5 dl vand
- 2 spsk olivenolie eller kokosolie
- 1 tsk salt
- 2 spsk honning eller 2 spsk sukker
- 9 dl mel af det du holder mest af – vi har i dag brugt : 4 dl grov mix fra semper, 2 dl kartoffelmel, 2 dl majsmel og 1 dl rød mix fra Finax.
Fremgangsmåde;
Rør gær ud i lunt vand og tilsæt resten. Kør på røremaskinen til dejen slipper kanterne og du kan røre dejen med en finger uden den klistrer.
Læg dejen på et melstrøet bord og skær ud i den str du skal bruge. Rul en smule og form i hænderne. Sæt af på bagepladen med bagepapir.
Lad bollerne hæve i 30 min og pensl dem med æg og drys med sesamfrø.
Bag bollerne i 20 min ved 185 grader. ( jeg bruger varmluft)