Chokolade-espresso crinkle cookies
I morgen får jeg besøg – et besøg jeg har set frem til.. En ganske særlig pige med kæmpe talent indenfor mange ting – heriblandt fotografering kommer forbi og vi skal snakke fotografering, madblogs, børn og meget andet ♥
Vi skal have nogle lækkerier- at spise og at fotografere.. Valget faldt blandt andet på disse skønne og smukke chokolade-espresso crinkle cookies – de må da kunne give nogle spændende og smukke billeder ♥
Disse cookies skal køle eller fryse nogle timer – gerne natten over, så lav dem lidt før de skal bruges – de er bestemt nemme og umagen værd ♥
Udenpå er de sprøde og lækre- indeni bløde og lidt muffinsagtige på den helt rigtige måde – prøv dem ! Denne type cookie vil komme på bloggen som andre udgaver – bla. en udgave med massevis af skøn citron ♥
Ingredienser:
- 120-140 g mel – hvis de skal være glutenfri, så brug enten finax rød blanding eller mandelmel ( meget fint malet )
- 35 g usødet kakaopulver
- 1 tsk bagepulver
- 3½ tsk espressopulver
- ½ tsk salt
- 150 g god mørk chokolade – f.eks. callebaut 70,6%
- 135 g brun farin
- ½ dl olie – f.eks. olivenolie
- 50 g smeltet smør
- 2 spsk sirup – jeg brugte lys sirup
- 2 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- evt. flødekaramel eller lidt dulce leche.
- 30 g sukker – til at trille kuglerne i
- 60 g flormelis – til at trille kuglerne i
Fremgangsmåde:
- Bland mel, kakao,espressopulver,bagepulver og salt i en skål.
- Smelt den mørke chokolade.
- Pisk farin,olie,smør og sirup i en anden skål, pisk æg og vaniljesukker i – bland melblandingen i og tilsæt den smeltede chokolade, dejen skal være sej og lidt tung i det – men stadig flydende ( den sætter sig når den komme på køl pga. den mørke chokolade, så du kan trille kugler af den ) så spæd op med lidt hvedemel for at få konsistensen.
- Pak dejen ind i vitawrap – lad vitawrap gå helt ned til dejen, så der ikke dannes kondens og læg den i køleskabet i nogle timer eller gerne natten over.
- Varm ovnen til 200 grader.
- Rul kugler af dejen ( hvis du har lyst til at give dine cookies en karamel midte som jeg har gjort her, så rul dejen om karamellen – jeg har brugt hjemmelavet dulce leche, men du kan også bruge en almindelig flødekaramel) og tril dem i almindeligt hvidt sukker – og herefter i flormelisen – den skal gerne dække dem godt.
- Sæt dem på bagepapir på en bageplade og bag dem i ca. 2 minutter – pres dem derefter lidt fladere med f.eks. en ske og lade dem bage i 10-12 minutter mere – hvis du giver dem 10-12 minutter i alt vil de være meget chewy og hvis du vil have dem lidt mere sprøde og “crunchy” skal de have 12-14 minutter i alt.
- Tag dine cookies ud af ovnen og lad dem køle i ca. 3-5 minutter – inden du løfter dem over på en rist og lader dem køle helt af. Op bevar dem i en lufttæt dåse og nyd dem ♥