Daim islagkage semi freddo

Daim islagkage

Vi får de skønneste venner på besøg til julehygge i dag ♥ Vi skal da forkæles.. Derfor har jeg lavet en daim islagkage med lækre “bunde” af digestive kiks – prøv den, den er nem og virkelig lækker – både børn og voksne har godkendt den ♥

Islagkage – det lyder måske lidt besværligt – men nej – den er absolut nem og holder sig i fryseren i uger efter den er lavet – så det er virkelig bare i gang – giv den et forsøg og jeg forsikrer at den ikke er lavet for sidste gang ♥

Lagkagen laves på semi freddo is – halvfrossen is :

Ingredienser:

  • 4 æg – økologiske eller pastauriserede ( delt i blommer og hvider )
  • ½ dl sukker
  • 200 g philidelphia ost – ikke light
  • 3 dl piskefløde
  • 200 g digestive kiks – almindelige eller fuldkorn ( udskift med glutenfri kiks, hvis du ikke tåler gluten )
  • 100-150 g daim – i stykker eller som krymmel

Fremgangsmåde:

  1. Start med at dele æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne godt sammen med sukkeret og rør philidelphia osten i.
  2. Pisk fløden halvstiv og vend den i æggene.
  3. Pisk hviderne til hårdt skum – lav en “bunden i vejret” test og vend dem meget forsigtigt i æggene- brug gerne en dejskraber.
  4. Hak dine Daim og vend dem i isblandingen.
  5. Hak eller knus digestive kiksene. Der må gerne være reelle stykker af kiks – det er en skøn fornemmelse af knas i isen ♥
  6. Vælg en form til din islagkage – jeg har her valgt en lille men høj form – brug den du har. En springform er god, da du kan spænde siderne af og så ser man den flotte form.
  7. Læg is og digestive lagvis i din form og sæt den i fryseren. Det tager ca. 5 timer til den er letfrossen – og den kan serveres som sådan. Jeg ved godt at semi-freddo is skal være halvfrossen, men herhjemme er det til tider lidt svært lige at få det hele planlagt så det passer med de 5 timer ♥ Så jeg laver den altid og lader den blive helt frossen og så tager jeg den blot op en times tid før den skal nydes ♥ Du skal ikke være nervøs for at den bliver kedelig, når den en gang har været på bordet og blevet let optøet – sæt den på frost igen til du vil nyde igen – det tager den ikke skade af ♥ Den holder sig fint i et par uger i fryseren.
  8. Du kan variere denne type is, lige som du har lyst. Der kommer flere slags is på bloggen hen ad vejen – da vi som oftest laver vores is selv. Børnenes favorit er med banan og m&m´s ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.