I dag har Elliot fødselsdag Og til morgen har han bestilt sin absolutte yndlingsspise- thebirkes… Bagværk jeg indtil nu har gået en stor bue udenom fordi der er så mange processer som potentielt kan gå galt…
Til morgen skulle det jo helts gå stærkt og derfor har jeg lavet mine thebirkes på en nem gærdej- og de er skønne, luftige, klassede og med den helt rigtige smag- de er ikke bagt for sidste gang- faktisk er de allerede genbestilt
Ingredienser;
100g smør
1 dl mælk
50 g gær
1/2 tsk salt
1 spsk sukker eller rørsukker
1 æg
350 g mel
remonce:
100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan
Fremgangsmåde:
smelt smørret og hæld det i en skål, sammen med mælken og rør gæret ud deri. Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen til en glat dej.
Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til en aflang firkant.
Rør remoncen sammen. Smør remoncen ud, midt på dejen og fold den- først den ene fold ind over og herefter den anden.
Lad dejen hæve ca. 30min og skær dejen ud i lige den størrelse thebirkes som du vil have- vi fik 15 stk.
Pensl dine thebirkes med æg og drys med lidt birkes eller lidt hakkede mandler.
Bag dine thebirkes ved. 225grader i ca.12 min.
skal nydes lune- men holder sig saftige i et par dage