Klassisk Gateau Marcel
Denne skønne chokoladekage har længe stået på min “to-do-liste” men jeg har viet lidt udenom den, fordi den roses i lange baner – af glade amatører, men også af dessertkokke verden over.. Så den har været omspundet af lidt ærefrygt ♥ Mennnn – det viste sig at være fuldstændig uden grund – den er nem at gå til og der er ikke meget der kan gå galt.. Og den er virkelig det hele værd !!! Den er fantastisk – både til voksne og til børn. Lav gerne kagen dagen før den skal bruges – det gør den bare ekstra lækker.
Jeg undskylder meget at der mangler billeder på siden – men som du nok ved er hele siden blevet slettet ved en ærgelig fejl – og en del af billederne er gået tabt. Jeg opdaterer løbende og alle nye opskrifter får godt med billeder !
Ingredienser – til 10-12 personer – springform på 22 cm
- 200 g Callebaut 70,6 % eller en anden god mørk chokolade
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 6 æggeblommer – pastauriseret
- 9 æggehvider – pastauriseret
- evt. Daim i små stykker, kakao eller chokoladespåner
Fremgangsmåde:
- Hak chokoladen groft og smelt den med smørret – rør til det er en lind masse. Dette kan gøres på flere måder: smelt smørret i microovnen og tilsæt chokoladen – varmen fra det smeltede smør, kan sagtens smelte chokoladen. Du kan også vælge, at smelte det hele over vandbad eller at smelte chokolade og smør nænsomt i microovnen – det må endelig ikke bliver meget mere end håndvarmt, da det vil ødelægge chokoladen.
- Pisk æggeblommerne og 2/3 af sukkeret luftigt i en skål. Rør forsigtigt chokoladeblandingen sammen med æggesnapsen.
- Pisk æggehviderne stive i en anden skål og bland den sidste 1/3 af sukkeret i undervejs. Vend de piskede æggehvider i chokoladeblandingen med en dejskraber.
- Smør din springform og drys den med sukker – dette for at kagen lettere slipper bunden når den skal ud af formen. Fordel 1/2 af chokoladedejen i formen og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Den ser lidt ubagt ud, og vil falde sammen – det er meningen ♥
- Stil resten af dejen i køleskabet til den bagte bund er kølet helt af. Herefter fordeles resten af dejen på den afkølede bund- glat den pænt ud og sæt den på køl – gerne natten over.
- Løsn kagen fra formen med en kniv og pynt kagen som du har lyst – her har jeg pyntet med lidt sigtet kakao og lidt krymmel.
Dette er den chokoladekage som har bragt mest lykke – nogensinde, hos mig selv og hos dem som har smagt den.. Den er i mange varianter også her hos mig, faktisk danner denne også bund for vores populære flødebolle-kage i Chokoladeriet.
Klassisk Gateau Marcel er også fantastisk – men vi foretrækker klart denne udgave – der er massevis af dejlig chokoladesmag, mousse og en lækker chokoladebund – og så et element af knas i midten – prøv den hvis du som mig er chokoholic – du bliver ikke skuffet. Kagen holder sig i 6 dage på køl og bliver på ingen måde mindre lækker ♥