Gateau Marcel Påskekage

Gateau Marcel Påskekage

Påsken er for os en tid med mange dejlige traditioner til – bla. laver vi altid en påskekage, som vi pynter fint med noget af påskens dejlige pynt. I år faldt valget af selve kagen, på den skønne franske kage – Gateau Marcel, som børn og voksne holder meget af herhjemme ♥ En Gateau Marcel er en enkel, men gennem fantastisk og nem- og tilmed glutenfri, kage. Den består i sin enkelhed af én type dej, eller nærmere mousse, som man deler i 2 – og bager den ene del. På min blog www.bagemagi.dk kan du finde kagen i 2 andre versioner og der følger en version med After Eight, som også er skøn, i nærmeste fremtid ♥

Kagen blev kreeret til vores fantastiske mormor – som en del af hendes fødselsdag – og den faldt i smag, hos børn såvel som voksne. Mine skønne unger holder meget af at vi laver en ekstra gang af dejen og så spiser de den i dagene efter – som chokolademousse ♥

Husk at denne kage skal laves dagen før du skal bruge den ♥

Her har vi valgt den som påske kage – med reder og æg på toppen – og med skønne orangeglaserede valnødder ovenpå og indeni ♥ Du kan sagtens vælge at lave kagen uden nødder – vi holder blot af at der er lidt knas ♥

Ingredienser – til 10-12 personer – springform på Ø22 cm

  • 200 g Callebaut 70,6 % eller en anden god mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 6 æggeblommer – pastauriseret
  • 9 æggehvider – pastauriseret
  • 1½ dl sukker
  • 300 g valnødder – til at glasere
  • skal og saft af 2 økoappelsiner
  • 250 g sukker
  • evt. mørk chokolade til pynt – her lavet til reder

Fremgangsmåde:

  1. Hak chokoladen groft og smelt den med smørret  – rør til det er en lind masse. Dette kan gøres på flere måder:  smelt smørret i microovnen og tilsæt chokoladen – varmen fra det smeltede smør, kan sagtens smelte chokoladen. Du kan også vælge, at smelte det hele over vandbad eller at smelte chokolade og smør nænsomt i microovnen – det må endelig ikke bliver meget mere end håndvarmt, da det vil ødelægge chokoladen.
  2. Pisk æggeblommerne og 2/3 af sukkeret luftigt i en skål. Rør forsigtigt chokoladeblandingen sammen med æggesnapsen.
  3. Pisk æggehviderne stive i en anden skål og bland den sidste 1/3 af sukkeret i undervejs. Vend de piskede æggehvider i chokoladeblandingen med en dejskraber.
  4. Smør din springform og drys den med sukker – dette for at kagen lettere slipper bunden når den skal ud af formen. Fordel 1/2 af chokoladedejen i formen og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Den ser lidt ubagt ud, og vil falde sammen – det er meningen ♥
  5. I mens kagen køler af – så lav de glaserede valnødder. Hæld sukkeret på en pande, sammen med revet appelsinskal samt saft og varm det stille og roligt op – lad være med at røre i massen mens det smelter. Lad det koge ind til en sirup – det tager et stykke tid.
  6. Mens siruppen koger, så rist dine valnødder i ovnen ved 175 grader i ca. 5-7 minutter. Lad dem køle af på bagepapiret.
  7. Når siruppen er kogt ind til ca. 1/3, så vend de ristede valnødder i og hæld dem tilbage på bagepapiret, hvor de skal ligge og køle af.
  8. Lad det afkøle helt og hak valnødderne med en savtakket kniv og stil dem til side.
  9. Stil resten af dejen i køleskabet, til den bagte bund er kølet helt af. Fordel de glaserede valnødder ud over den afkølede bund og fordel derefter resten af dejen på den afkølede bund- glat den pænt ud og sæt den på køl – gerne natten over. Gem gerne lidt af dejen – jeg valgte, at bruge lidt dej til at smøre kagen op med, så mine hakkede valnødder kunne “klistre” fint på siden af kagen. Jeg smører altid et fint lag helt øverst på kagen også – så den lækre siede kakao ligger sig i et fint lag ovenpå toppen af kagen – og i dette tilfælde udgjorde en fin bund for mine reder og æg ♥
  10. Når du har smurt et fint lag på siderne af kagen, så pynt med de hakkede nødder.
  11. Drys toppen af kagen med kakao – som du sigter.
  12. Temperer lidt mørk chokolade og lav lidt pynt – her har jeg valgt at lave lidt reder- er du i tvivl om hvordan du tempererer, så kig forbi bloggen, hvor jeg forklarer det nærmere.
  13. Fremgangsmåde – reder:
  14. Temperer din chokolade og forbered ca. 10 stk. vandballoner – pust dem ganske lidt op og placer dem i f.eks. et æggebæger, men knuden nedad.
  15. Når chokoladen er klar, så hælder du den ned over ballonen eller bruger en ske til at få det til at løbe ned af ballonen med. Du kan også vælge at dyppe ballonen i chokoladen og så lave lidt “grene” med en ske hvor du lader chokoladen løbe fra – bagefter.
  16. Her kan ungerne sagtens lege med – og kreere deres egne fine æg. Brug dem også gerne som små gaver pakket i cellofan – de bringer altid lykke.
  17. Så er det blot at pynte som du har lyst – rigtig dejlig og glad påske til dig og dine ♥

 Kagen faldt i smag og vakte megen lykke ♥ Kagen her er helt fantastisk og bliver kun bedre af, at stå til næste dag – og i løbet af de næste dage er den fuldstændig fantastisk at have stående i køleskabet – dog er det lidt som om den forsvinder lidt og lidt … ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.