I dag skal jeg, en meget sjældent gang, ikke på arbejde fordi søde Nikoline åbner butikken, så jeg har mulighed for at være hjemme med mine og bage lidt til vores meget tomme fryser. Er du – som vi – intolerante, så ved du hvor skønt det er at tage hjemmebag op af fryseren og kort efter at kunne sætte tænderne i “nybagt” brød.
Ingredienser: – til ca 20 boller
100 g smør
4 dl mælk, evt. laktosefri eller plantemælk – brug lige det du kan lide
50 g gær eller 10 g tørgær
2 dl lunt vand
1 æg
2 tsk honning
20 g fiberhusk
225 g boghvedemel
125 g majsmel ( det fine gule – ikke gryn )
200g kartoffelmel eller rismel
1 tsk salt
evt. kardemomme
Fremgangsmåde:
- Tænd din ovn på 225 grader – varmluft ( når bollerne sættes ind skrues ned til 200 grader )
- Rør gæren ud i det lune vand, mælk og lun smørret.
- Tilsæt æg og honning og herefter melet. Rør på din køkkenmaskine i ca. 5 min og lad det evt. hvile i 20 min.
- Pensl bollerne og pynt med den topping du har lyst til – og bag dem til de er fint gyldne – glutenfrit bagværk skal jo ofte genvarmes, så hvis du plejer at bruge ovn til genvarmning, kan du nøjes med at give dem til de er let gyldne – ca. 15 min. Hos os genvarmer vi langt oftest i microovn – herved genvinder bollerne deres bløde indre og bevarer det sprøde på toppen, synes vi. Derfor bager jeg ofte bollerne lidt mere gyldne – disse fik lov at få 20 min.
- Her til morgen er der både gang i hveder, groft brød og disse boller og vi er sultne. Derfor har mine boller ikke lov at hæve i dag, det betyder intet for bollerne, når blot de har haft lov at køre længe på maskinen.
- NYD – de er skønne, svampede og en fantastisk ting at have i fryseren.
Hvor mange boller bliver det til?
Hvor mange grader skal det bages ved?
Hvor længe skal det bage?
Tak for svar
Hilsen Gitte
Hej Gitte
Sikke en hurtig opskrift jeg der fik lagt op- alt er dog rettet og opskriften er bagt efterfølgende og holder fint hjem
Smil fra Janne