Ingefær cookies
Nu er det længe siden at jeg har været i min bageboble – der er fart på for tiden og det går naturligvis ud over tiden til at bage… Men i dag fik vi sådan lyst til, at kickstarte julen lidt – og det blev til disse ingefær cookies som er fuldstændig fantastiske – både sprøde og samtidig bløde og “chewy” på samme tid.. Sådan nogle vi altid vender tilbage til – at de tager ca. 15 minutter at lave ( og endnu kortere tid at spise – hævder mine skønne unger ;o) gør dem til en af vores klare favoritter..
Prøv dem – jeg lover at du ikke bliver skuffet ♥
Ingredienser:
- 175 g sukker
- 1/4 dl sirup – jeg valgte den lækre karamelsirup – den har vi bla i butikkerne i Rønne og Svaneke ( Svaneke Chokoladeri )
- 1 æg
- 250 g hvedemel – erstattes med den røde blanding fra Finax hvis du ikke tåler gluten – dog skal du bruge en smule mere – ca. 350 g.
- 125 g smør
- 75 g god chokolade -jeg valgte hvid
- 1 tsk ( eller mere, hvis du som jeg er vild med ingefær ) frisk revet ingefær – gerne med skal hvis den er økologisk
- ½ tsk nelliker
- ½ tsk kanel
- ½ tsk natron
- ½ tsk groft salt
- Evt. hakkede mandler
Fremgangsmåde:
- Æg, sukker og sirup piskes. Tilsæt ægget.
- Smuldr smørret og tilsæt resten af ingredienserne. Saml dejen og form den til aflange pølser – som her.
- Læg dem på bagepapir og bag dem ved 185 grader i ca. 12 minutter – hold godt øje med dem – de bager videre når de kommer ud, så tag dem når de begynder at være en smule gyldne.
- Lad dem køle et øjeblik og skær dem ud mens de endnu er bløde. Lad dem køle helt og nyd dem !
- Opbevar dem i en lufttæt beholder hvor de holder sig skønne i 1 uges tid ( måske mere – men her er de altid spist før der går længere tid )