Julecookies med ingefær og chokolade
I morgen skal jeg til tøsehygge ♥ Med veninder som jeg har kendt siden folkeskolen – jeg glæder mig meget ♥ Jeg har fået til opgave at tage lidt godt med til desserthyggen… Valget faldt blandt andet på disse cookies – de er specielle på den skønneste måde, med masser af smag og intensitet og med sødmen fra den skønne lyse chokolade ♥
Med mig kommer også den dejlige lyse fudge, krummekagerne, nybagte pebernødder og de hjemmelavede Bountys. Og mon ikke der kommer en kokos chokoladestang med også – vi skal jo forkæles lidt i denne skønne juletid ♥
Disse cookies er gode uanset årstiden – og anledningen, prøv dem og giv mig gerne din mening her på bloggen – det er så rart at høre jeres mening ♥
Hvis der er noget I ønsker jer at jeg prøver af – så er jeg altid åben for nye input og udfordringer ♥
Ingredienser – jeg fik ca. 20 cookies.
- 75 g smør
- 75 g muscovado sukker
- 50 g sukker
- 50 g marcipan – revet
- 1 æg
- 75 g havregryn
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 1 tsk stødt ingefær eller ½ tsk frisk ingefær
- 75 g kandiseret ingefær
- 150 g Callebaut 33,6% eller anden god lys chokolade
- 100 g mel – evt. mandelmel
Fremgangsmåde:
- Bland de to sukkertyper, smør, revet marcipan, salt og ingefær sammen i en skål og pisk. Tilsæt ægget og havregrynene. Tilsæt mel, salt og bagepulver.
- Vend til sidst chokolade og de kandiserede ingefær i dejen.
- Lav kugler af dejen på størrelse med en golfkugle og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Hav god plads mellem dine cookies, da de flyder lidt ud. Tryk dem evt. lidt flade med hånden.
- Bag dine cookies ved 180 grader i ca. 12-15 minutter – hold godt øje med dem.
Lad dine cookies køle helt af på en rist ( prøv en der er lun – de er helt fantastiske ♥) inden du putter dem i en lufttæt kagedåse. Nyd dem til en god kop kaffe med dem du holder mest af ♥ Disse cookies er for alle – men kan være lidt stærke i smagen for helt små børn.