Key Lime pie a la Bagemagi

Key lime pie a la bagemagi

Forleden dag var det jo fars dag ♥ og vi har en fantastisk én af slagsen – derfor skulle vi forkæle ham lidt ekstra, da han kom hjem fra job.. Han er en af dem som knokler – også på helligdagene, så også på fars dag havde han helt almindelig arbejdsdag ♥

Jeg har længe kigget lidt efter en god opskrift på en skøn version af denne lækre kage – key lime pie ♥ Jeg har her sammensat en opskrift, som jeg synes er fantastisk – de dejlige bastognekiks med den lidt krydrede smag – næsten karamelagtig ♥ og den syrlige men samtidigt søde smag af skøn lime – på toppen valgte jeg, at lave en italiensk sej marengs – men en anden mulighed er at toppe pien med en flødetopping. 

Denne skønne kage er nu på listen over favoritkager – den er fantastisk og nydes med velbehag her på 3 dagen efter den er lavet. Både vi voksne og vores lækre unger er glade for kagen og den kommer på programmet snart igen – det måtte jeg love en kær veninde, som ikke fik smagt den i denne omgang ♥ Måske kommer der lidt nyheder ind over kagen – jeg kan jo ikke rigtigt lade være ♥

Ingredienser – springform på Ø23 eller 6 små portionspies

Bund:

  • 250 g bastogne kiks
  • 250 g andre kiks – jeg brugte grove digestive
  • 200 g smør

Lime – creme:

  • 4-6 lime eller blandede citron – du skal bruge ca. 1½ dl limesaft og skal efter smag – og lidt til pynt
  • 1 ds kondenseret mælk
  • 4 past. æggeblommer

Italiensk marengs:

  • 100 g sukker
  • 65 g æggehvide
  • 50 g vand

Anden topping – fløde:

  • 2½ dl fløde
  • 3 spsk flormelis
  • ev. kornene fra en vaniljestang

Fremgangsmåde- bund:

  1. Blend kiksene til mel i en blender og bland dem med smørret. Tryk blandingen ud i en springform eller tærtefad – gerne langt op ad kanterne.
  2. Bag bunden ved 170 grader i ca. 15 minutter. Lad bunden køle helt af.

Fremgangsmåde – fyld:

  1. Bland kondenseret mælk med æggeblommer, skal og saft og pisk grundigt. Det vil begynde at tykne pga. den proces der foregår mellem syren i limen og den kondenserede mælk.
  2. Kom fyldet i den afkølede bund og bag pien ved 155 grader i ca. 20 minutter. Du kan også vælge at lade være med at bage din pie – processen mellem førnævnte syre og mælk, vil gøre at massen sætter sig alligevel – dog tager det lidt længere tid – gerne på køl til næste dag.
  3. Opbevar din pie på køl i minimum 2 timer før den serveres – gerne længere.
  4. Kort før serveringen laves toppingen og kommes på – pynt din pie som du har lyst – her har vi pyntet med sommer – i form af hyberosesukker fra hybenroserne omkring vores skønne sommerhus – og jeg kunne ikke dy  mig – for at teste min elskede bundsenbrænder lidt på toppene ♥

Fremgangsmåde – italiensk marengs:

  1. Kom sukkeret i en gryde sammen med vandet og lad det koge op til det har en temperatur på 115 grader – lidt sirupagtigt.
  2. I mens sukkermassen koger op piskes æggehviderne stive – til der dannes bløde toppe i skummet. Hæld siruppen i en tynd stråle – ned i æggehviderne – IMENS du pisker ( måske har du brug for en hjælpende hånd – for det her er varmt ) Pisk videre til marengsen er kølet helt ned – ca. 10-15 minutter,
  3. Fordel marengsmassen på kagen og pynt den som du holder af – du kan vælge at brænde overfladen lidt – det er alt efter smag ♥

Server for dem du holder af – i dag serveres vores key lime pie for vores skønne farmand – han faldt pladask for den ♥

Får I ikke spist hele kagen, holder den sig rigtigt fint på køl i 3 dage – den mister på ingen måde sin sprødhed og marengsen bliver ved med at være fløjlsblød og skøn ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.