Kokostoppe i juleforklædning
I dag er en af de der weekend dage, hvor vi ikke har de store planer – fantastisk ♥ Hygge og nærvær er på programmet og dét indebærer som så ofte før, lidt bagemagi ♥ Ungerne og jeg er smuttet i køkkenet, for der er nogen der skal forkæles og vi ved lige med hvad ♥ Disse kokostoppe er skønne og nemme – ungerne kan sagtens være med og ud af få ingredienser trylles de skønneste toppe, som både voksne og børn holder meget af.
Her har vi julepyntet dem lidt og lavet en ekstra deluxe version – som viste sig at være fantastisk – prøv den og lav som os begge versioner af en portion – jeg forsikrer at de bliver spist, hurtigt ♥
Ingredienser – til ca. 30 stk.
- 300 g kokosmel
- 200 g lys rørsukker
- 3 æg – jeg bruger pastauriserede, men det er ikke nødvendigt
- 100 g revet marcipan
- ½ tsk romessens eller god rom
- evt. lidt chokomint essens til den ene halvdel af massen
- 2 økoappelsiner – eller lime ( i anledning af julen har jeg valgt appelsinerne)- skal af disse
Hvis du ønsker dig at lave helt almindelige kokostoppe, så skal du ikke bruge ingredienserne nedenfor – dog kan du vælge at dyppe toppene i chokolade alligevel.
Til deluxe versionen:
- 30-50 g nougat- i skover – brug evt. en ostehøvl eller skær blot skiver og lav en lille kugle.
- 125 g marcipan – i skiver – rul dem evt. lidt ud og brug udstikker – jeg valgte blot at lave de 15 som “jule udgave – denne mængde svarer til 15 stk.)
- 150 g Callebaut 70,4% eller anden god mørk chokolade til overtræk ( købes nemt i Svaneke Chokoladeri – brug god chokolade – smagen tæller som altid ;o)
- lidt kokos, krymmel og grøn frugtfarve til pynt
Fremgangsmåde:
- Kom alle ingredienser i en skål og rør det rigtigt godt sammen. Stil skålen i køleskabet og vent en times tid. Imens skæres skiver af marcipanen og stikkes ud i cirkler eller den form du ønsker dig.
- Bag marcipanen i ovnen i ca. 5 minutter – den skal blot have en smule fasthed.
- Lad marcipanstykkerne køle af.
- Tag kokosmassen ud af køleskabet og tril til kugler – ca. 35 stk. Sæt dem på bageplade med bagepapir og dyp fingrene i en skål med koldt vand – og form små toppe ( de må ikke blive for spidse, da de bliver brændt i toppen )
- Skær stykker af nougaten og læg dem ovenpå de bagte marcipanstykker – de skal være mindre end marcipanen, da de skal dækkes af kokostoppen, for ikke at flyde ud under bagningen.
- Sæt kokostoppen ovenpå nougaten og bag toppene ved 175 grader i ca. 12 minutter- hold godt øje med dem.
- Afkøl toppene helt på en rist før de dyppes i tempereret chokolade. Lav evt. en lille guilande med chokoladen – brug evt. en tandstik til at lave den med (dyp i chokoladen og dryp af i cirkel) og drys med grøn kokos ( laves ved at komme en smule grøn frugtfarve i en pose sammen med kokos – og lad tørre )
- Server til en dejlig kop julete eller god kop kaffe ♥ Dette er en klar favorit hos vores skønne unger – faktisk er det min skønne datters forslag, at denne opskrift skulle med i dag ♥
Her ses det hvordan toppene ser ud indeni – marcipan nederst – nougaten aner man i midten og så selve kokostoppen ovenpå ♥