Forleden fandt vi på at lave en impulsiv middag for lidt familie – for min fødselsdag var ikke blevet fejret og en almindelig hverdags aften, havde vi pludselig tid og overskud til at forkæle andre lidt… Jubiii – en hel legal grund til at bage og finde på en ny opskrift ♥
Skønne sommerlige hindbær havde fundet vej til mit køleskab og dem havde jeg lyst til, at trylle lidt med.. En luksus udgave af en crumblekage har fundet vej til vores køkken, bloggen og til vores maver ♥ Hos os holder vi meget af crumblekage – med årstidens frugter – i alle afskygninger og denne her bliver en genganger, tror jeg – for både voksne og børn var glade.. Kagen er skøn nybagt og lun, men er bestemt lige så dejlig dagen efter – køleskabskold og mere fast i det – her nød vi den i 3 dage i træk ♥
Kagen består af en mørdejsbund, fyld i form af lidt hakket chokolade og marcipan samt en crumble top.
Ingredienser – til en springform på Ø 23 cm – ca. 8 kageglade personer
Bund:
- 240 g mel
- 90 g brun farin
- en knivspids salt – groft eller flagesalt
- 180 g smør
- 1 æg
Fremgangsmåde – bund:
- Bland mel, sukker og salt og tilsæt smør i små stykker. Bland det lidt hurtigt og tilsæt ægget. Dejen må ikke æltes blot samles. Sæt den på køl i ca. 30 minutter.
- Fordel dejen i et tærtefad og gerne op ad siderne- evt. med løs bund eller i en springform – brug bare fingre og hænder til det – den er svær at rulle ud – da den hurtigt bliver for tør, da du vil skulle bruge mel til udrulningen.
- Prik dejen med en gaffel for at forhindre at den hæver op på midten og bliver svær at have med at gøre bagefter.
- Bag bunden ved 175 grader – varmluft i 15-18 minutter.
- Når bunden er afkølet, så skær ca. halvdelen af marcipanen med en ostehøvl eller riv den på et rivejern. Fordel den på bunden og drys med chokoladen. Du kan bruge lige den chokolade du har lyst til, jeg holder blot meget af hvid chokolade med de lidt syrlige hindbær ♥ Læg hindbær på bunden.
Fyld og crumble:
- 150 200 g hindbær – friske eller frosne
- 100-150 g hvid callebaut eller anden god chokolade
- 100-150 g marcipan
- 150 g nødder eller mandler
- 2 dl havregryn
- 10 stk makroner
- 1 dl rørsukker
- 125 g smør – koldt
Fremgangsmåde – fyld og crumble:
- Skær smørret i små tern og gnid det med rørsukker, havregryn, marcipan og makroner.
- Hak nødderne og put dem i.
- Drys din crumble ud over bunden med hindbær og bag din kage ved 190 grader i ca. 30 minutter. Læg evt. lidt stanniol over kagen efter de første 15 minutter – så du undgår at kagen bliver for mørk.
- Lad kagen køle en smule og server den med f.eks. vaniljeskyr eller lidt letpisket fløde – evt. med lidt maste hindbær i ( det giver en skøn lyserød farve).
Opbevar kagen på køl og nyd den de kommende dage – den er fantastisk kold !!!