Lyse julesmåkager ( dem der er så nemme at stikke ud i fine figurer)
I går stod den på hygge af den slags som i lang tid gemmes langt inde i hjertekullen ♥ I bageboblen stod den på julesmåkager – bare en lille portion for vi må godt tyvstarte lidt, ikke mor ♥ Valget faldt på disse skønne og nemme småkager – de er hurtigt lavet og børnene kan selv tumle dejen fra start til slut. Dette er basis opskriften, den kan sagtens tilsættes en masse krydderier og forskellig chokolade, nødder etc. Nederst har vi gjort netop det – og fik derved 3 slags småkager tryllet frem ♥
Ingredienser til ca. 60 småkager
- 200 g smør
- 350 g mel
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1½ tsk vaniliesukker
- 1 æg
- 35 g sukker
- 50 g brun farin
Varianter:
- ½ dl oreo – knuste
- ½ dl Toblerone – knust eller i krymmelform
Fremgangsmåde:
- Smuldr smørret ( her gøres det med fingrene ♥ ) og bland resten af ingredienserne i – lad gerne ungerne ælte dejen til den hænger fint sammen.
- Sæt dejen på køl i en ½ times tid.
- Rul dejen tyndt ud – gerne på et underlag med lidt mel og lad ungerne være kreative med udstikkerne. Rester af dejen kan sagtens laves til lidt tykkere småkager – det bliver de ikke dårligere af ♥ Hvis I vil variere småkagerne, så del dejen når den har kølet og ælt jeres yndlings fyld ind i småkagerne, lige før I ruller dem ud – vi valgte lidt Toblerone og lidt oreo, hvilket er faldet i smag ♥
- Bag småkagerne ved 195 grader varmluft i ca. 6- 7 minutter – hold øje til du ved at temperaturen passer.
- Lad tryllerierne køle og pynt fint med glasur – chokolade eller fondant hvis I er til det – lad fantasien sætte dagsordnen ♥
- Lad glasuren sætte sig – gerne et par timer og læg småkagerne i kagedåser og opbevar dem ved stuetemperatur – så er julen skud igang ♥