Macarons med choko-nougat-ganache
Nu må jeg prøve det… Jeg har et lidt anstrengt forhold til de smukke franske macarons.. Jeg synes at de er fantastiske men drilske ♥ Derfor har jeg i lang tid viet langt udenom dem, til trods for at jeg selv holder meget af at spise dem.. Det er jo for skørt, så nu tager jeg udfordringen op og lover at vise jer resultatet – uanset udseendet ♥ Jeg har lidt af den skønne ganache liggende, som jeg lavede til mine Nytårs petit fours og det skal da ikke gå til spilde, ´derfor faldt valget – angående smagen, på disse lidt julede kanel, kakao macarons ♥
So here it goes :
Ingredienser til 20 macarons ( ca. 4 cm)
- 100 g mandelmel
- 150 g flormelis
- 2 ½ æggehvider – store
- 65 g sukker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kakao – usødet
Fremgangsmåde:
- Kom mandelmel og flormelis i en si og sigt det.
- Kom æggehviderne i en stol skål og pisk til det danner bløde toppe. Pisk sukkeret i, lidt ad gangen – massen bliver fast og blank. Tilsæt kanel og kakao.
- Fold melblandingen ned i marengsblandingen . 1/3 ad gangen.Vend/ fold tørblandingen i – og først når massen er helt indarbejdet, fortsætter du med næste 1/3.
- Hæld dejen i en sprøjtepose med en rund tyl på 1 cm og tryk cirkler ud på bagepapir. Hav god afstand mellem dine macarons. Bank planden lidt forsigtigti i bunden – for at undgå luftbobler.
- Lad det hele hvile på køkkenbordet i 30 minutter – de skal danne en hinde, så du lige akkurat kan røre dem uden at de klistrer ♥
- Bag dine macarons ved 170 grader i ca. 10-12 minutter – hold øje med dem. Lad bundene afkøle i ca. 10 minutter og løft dem forsigtigt over på en rist og lad dem afkøle helt.
- Du kan vælge at fylde dine macarons med appelsin marmelade eller som jeg har gjort bruge den skønne ganache – fra Nytårs Petit fours – find opskriften her. ♥ En anden mulighed er at fylde dem med lækker hjemmelavet karamel – se denne opskrift.