Morgenmads tærte – glutenfri

Tænk en gang – min lille pige… SWEET 16 – vildt…

Her er en af de ting som er en selvfølge på menuen til Merles fødselsdag – en tærte som altid vækker begejstring, nemlig den smukke og lækre morgenmadstærte. Fyldt med lige det vi holder af til morgenmad – frugt og granola samt græsk yougurt. Vendt lidt på hovedet – prøv den !!

Perfekt til brunch – lav bunden dagen før og næste dag skal du så bare putte yougurt og frugt på – nemt, ik ?


Ingredienser:

  • 85 g honning
  • 300 g glutenfri havregryn
  • 1 tsk vanilje paste – eller sukker
  • 5 tsk smeltet smør
  • ½ dl hørfrø
  • lidt kokosolie til at smøre formen
  • 150 g mørk chokolade
  • ½ liter græsk yougurt
  • blandet frisk frugt efter dit valg

Fremgangsmåde:

  1. Mix alle ingredienser og sørg for at det er godt blandet.
  2. Pres det lidt ned i en smurt form, smør med kokos olie – gerne en fin tærteform. Jeg bruger en kop eller andet til at fordele jævnt.
  3. Bag tærten ved 200g i 15 min til den er let gylden.
  4. Når den er helt afkølet – smelt den mørke chokolade og smør på midt af tærten – sådan står den fint til dagen efter.
  5. På dagen – bland den græske yougurt med 1 tsk vaniljepaste – og evt. lidt frysetørret hindbær for lidt smag og farve.
  6. Smør på og læg frugten smukt på – server med det samme eller sæt på køl til brunch gæsterne er kommet
  7. NYD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.