Tænk en gang – min lille pige… SWEET 16 – vildt…
Her er en af de ting som er en selvfølge på menuen til Merles fødselsdag – en tærte som altid vækker begejstring, nemlig den smukke og lækre morgenmadstærte. Fyldt med lige det vi holder af til morgenmad – frugt og granola samt græsk yougurt. Vendt lidt på hovedet – prøv den !!
Perfekt til brunch – lav bunden dagen før og næste dag skal du så bare putte yougurt og frugt på – nemt, ik ?
Ingredienser:
- 85 g honning
- 300 g glutenfri havregryn
- 1 tsk vanilje paste – eller sukker
- 5 tsk smeltet smør
- ½ dl hørfrø
- lidt kokosolie til at smøre formen
- 150 g mørk chokolade
- ½ liter græsk yougurt
- blandet frisk frugt efter dit valg
Fremgangsmåde:
- Mix alle ingredienser og sørg for at det er godt blandet.
- Pres det lidt ned i en smurt form, smør med kokos olie – gerne en fin tærteform. Jeg bruger en kop eller andet til at fordele jævnt.
- Bag tærten ved 200g i 15 min til den er let gylden.
- Når den er helt afkølet – smelt den mørke chokolade og smør på midt af tærten – sådan står den fint til dagen efter.
- På dagen – bland den græske yougurt med 1 tsk vaniljepaste – og evt. lidt frysetørret hindbær for lidt smag og farve.
- Smør på og læg frugten smukt på – server med det samme eller sæt på køl til brunch gæsterne er kommet
- NYD