Nougat praliné konfekt

Nougat praliné

Nu nærmer det sig  ♥ Så må jeg godt… Jo, jeg må godt starte, sådan rigtigt, på julekonfekten ♥ Om lidt vrimler det ind med 6 glade børn som skal hygge sig med den tradition der er blevet, at spise de honningkage huse, som vi lavede for nogle dage siden ♥ Så de bliver smagsdommere over disse konfektstykker som pludselig stod i kø for at blive lavet ♥

Konfekten har jeg lavet i lille målestok, da jeg må erkende at det her i julemåneden vrimler – ikke kun med børn, grin og drillenisser, men også med julebag, konfekt og alt andet dejligt sødt – så igen er vi ved devisen -” lidt, men godt ” ♥

Ingredienser:

  • 100 g nougat
  • ½ appelsin – skal heraf
  • 30 g gyldenristede mandelflager
  • 75 g callebaut 33,6% eller anden god mælkechokolade
  • 100 g marcipan
  • Callebaut 70,4% eller anden god mørk chokolade til at dyppe toppene i
  • f.eks. valnødder eller flagesalt til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Rist mandelflagerne let gyldne på panden
  2. Smelt nougat, mælkechokolade og appelsinskal sammen til det når en temperatur på 37 grader – brug et chokoladetermometer eller brug 2. led på din lille finger – dyp det i og når du hverken mærker varme eller kulde, så er den klar.
  3. Vend mandelflagerne i nougatmassen og fordel den i en lille form – jeg forede et lille ildfast fad med bagepapir. Rul marcipanen ud så den er ca. 0,5 cm høj ( eller tykkere hvis du som jeg elsker marcipanen ♥ ) og læg den i fadet. Hæld forsigtigt nougatmassen ud over marcipanen og lad massen køle af.
  4. Du kan vælge af overtrække hele massen eller først at skære dem i stykker ca. 2 x 2 cm. Hvis du vælger at overtrække først, så tilsæt en lille klat smør til din mørke chokolade, for at den ikke knækker når du skal skære dine konfektstykker ud.
  5. Hvis du skærer først, så dyp hvert af stykkerne i den tempererede chokolade og pynt med f.eks. en fin valnød eller drys med lidt flagesalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.