Nougat praliné
Nu nærmer det sig ♥ Så må jeg godt… Jo, jeg må godt starte, sådan rigtigt, på julekonfekten ♥ Om lidt vrimler det ind med 6 glade børn som skal hygge sig med den tradition der er blevet, at spise de honningkage huse, som vi lavede for nogle dage siden ♥ Så de bliver smagsdommere over disse konfektstykker som pludselig stod i kø for at blive lavet ♥
Konfekten har jeg lavet i lille målestok, da jeg må erkende at det her i julemåneden vrimler – ikke kun med børn, grin og drillenisser, men også med julebag, konfekt og alt andet dejligt sødt – så igen er vi ved devisen -” lidt, men godt ” ♥
Ingredienser:
- 100 g nougat
- ½ appelsin – skal heraf
- 30 g gyldenristede mandelflager
- 75 g callebaut 33,6% eller anden god mælkechokolade
- 100 g marcipan
- Callebaut 70,4% eller anden god mørk chokolade til at dyppe toppene i
- f.eks. valnødder eller flagesalt til pynt
Fremgangsmåde:
- Rist mandelflagerne let gyldne på panden
- Smelt nougat, mælkechokolade og appelsinskal sammen til det når en temperatur på 37 grader – brug et chokoladetermometer eller brug 2. led på din lille finger – dyp det i og når du hverken mærker varme eller kulde, så er den klar.
- Vend mandelflagerne i nougatmassen og fordel den i en lille form – jeg forede et lille ildfast fad med bagepapir. Rul marcipanen ud så den er ca. 0,5 cm høj ( eller tykkere hvis du som jeg elsker marcipanen ♥ ) og læg den i fadet. Hæld forsigtigt nougatmassen ud over marcipanen og lad massen køle af.
- Du kan vælge af overtrække hele massen eller først at skære dem i stykker ca. 2 x 2 cm. Hvis du vælger at overtrække først, så tilsæt en lille klat smør til din mørke chokolade, for at den ikke knækker når du skal skære dine konfektstykker ud.
- Hvis du skærer først, så dyp hvert af stykkerne i den tempererede chokolade og pynt med f.eks. en fin valnød eller drys med lidt flagesalt.