Oreo konfektkage – konfektkage v.3

Oreo konfektkage – konfektkagen v.3

Endnu en gang er jeg blevet overrasket – glædeligt ♥ Overrasket over at denne simple kage begejstrer så ufatteligt meget – og at det både er voksne og børn som falder for den ♥ Det er egentlig ikke lige mit speciale at lave mine kager flere gange – jeg kan ikke dy mig for, at lave lidt om hist og pist, i søgen efter at lave den lige lidt mere skøn ♥ Denne her er nu på programmet igen – og derfor må den nu på bloggen..

Denne gang laver jeg den til de skønneste venner man kan ønske sig – fordi jeg ved at de elsker, når lige netop denne type kage kommer på bordet – på en aften fyldt med snak, hygge, nærvær og tid ♥

Denne weekend står i forkælelsens tegn – starter med en fridag, legekammeratbesøg og fredagshygge med ungerne og fortsætter med forældreweekend i sommerhuset – med 2 skønne vennepar, som efter minigolfturnering, dejlig mad, dessert og massevis af slik, konfektkage, kaffe og hygge bliver hos os i sommerhuset og sover ♥ Når vi står op er der friskbagt brød fra min hånd – mere hygge og nærvær – vi glæder os ♥♥♥♥

Bag gerne din konfektkage dagen før – eller om morgenen på dagen hvor den skal nydes – den har bedst af at sætte sig. Den er nærmest umuligt, at skære kagen, hvis den ikke har sat sig ordentligt. Dog smager den fantastisk uanset ♥

Ingredienser – til en form på ca. 20 x 20 cm.

  • 250 g knuste ores ell. udskift med glutenfri kiks
  • ½-1 tsk flagesalt
  • 75 g smeltet smør
  • 200 g smeltet lys chokolade
  • 150 g blandede ristede nødder
  • 100 g c-flakes fra urtekram – eller almindelige cornflakes eller hvad du har der knaser
  • 50-75 g nougat eller nougatmus – jeg skar 6 stk op og lagde dem på
  • 1 ds kondenseret mælk
  • evt. lidt knuste oreos til toppen

Fremgangsmåde:

  1. Knus dine oreos og bland dem med smør. Tryk massen ned i din form og drys de ristede nødder/mandler ovenpå. Herefter drysses med c-flakes og nougat. Skær din lyse chokolade og smelt evt. halvdelen. Kom den lyse chokolade på. Hæld den kondenserede mælk på og drys evt. med lidt knust oreo.
  2. Bag din konfektkage ved 175 grader i ca. 30 – 40 minutter – hold øje med den . hvis den bliver mørk, så læg lidt stanniol over den og bag videre.
  3. Sæt kagen i køleskab og lad den gerne stå natten over.
  4. Server den som den er -skær den i små fine stykker- som konfekt – eller brug den som dessert i lidt større stykker – evt. med god vaniljeis.
  5. Kagen holder sig fint i op til en uge på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.