Oreo konfektkage – konfektkagen v.3
Endnu en gang er jeg blevet overrasket – glædeligt ♥ Overrasket over at denne simple kage begejstrer så ufatteligt meget – og at det både er voksne og børn som falder for den ♥ Det er egentlig ikke lige mit speciale at lave mine kager flere gange – jeg kan ikke dy mig for, at lave lidt om hist og pist, i søgen efter at lave den lige lidt mere skøn ♥ Denne her er nu på programmet igen – og derfor må den nu på bloggen..
Denne gang laver jeg den til de skønneste venner man kan ønske sig – fordi jeg ved at de elsker, når lige netop denne type kage kommer på bordet – på en aften fyldt med snak, hygge, nærvær og tid ♥
Denne weekend står i forkælelsens tegn – starter med en fridag, legekammeratbesøg og fredagshygge med ungerne og fortsætter med forældreweekend i sommerhuset – med 2 skønne vennepar, som efter minigolfturnering, dejlig mad, dessert og massevis af slik, konfektkage, kaffe og hygge bliver hos os i sommerhuset og sover ♥ Når vi står op er der friskbagt brød fra min hånd – mere hygge og nærvær – vi glæder os ♥♥♥♥
Bag gerne din konfektkage dagen før – eller om morgenen på dagen hvor den skal nydes – den har bedst af at sætte sig. Den er nærmest umuligt, at skære kagen, hvis den ikke har sat sig ordentligt. Dog smager den fantastisk uanset ♥
Ingredienser – til en form på ca. 20 x 20 cm.
- 250 g knuste ores ell. udskift med glutenfri kiks
- ½-1 tsk flagesalt
- 75 g smeltet smør
- 200 g smeltet lys chokolade
- 150 g blandede ristede nødder
- 100 g c-flakes fra urtekram – eller almindelige cornflakes eller hvad du har der knaser
- 50-75 g nougat eller nougatmus – jeg skar 6 stk op og lagde dem på
- 1 ds kondenseret mælk
- evt. lidt knuste oreos til toppen
Fremgangsmåde:
- Knus dine oreos og bland dem med smør. Tryk massen ned i din form og drys de ristede nødder/mandler ovenpå. Herefter drysses med c-flakes og nougat. Skær din lyse chokolade og smelt evt. halvdelen. Kom den lyse chokolade på. Hæld den kondenserede mælk på og drys evt. med lidt knust oreo.
- Bag din konfektkage ved 175 grader i ca. 30 – 40 minutter – hold øje med den . hvis den bliver mørk, så læg lidt stanniol over den og bag videre.
- Sæt kagen i køleskab og lad den gerne stå natten over.
- Server den som den er -skær den i små fine stykker- som konfekt – eller brug den som dessert i lidt større stykker – evt. med god vaniljeis.
- Kagen holder sig fint i op til en uge på køl.